Wijzigingsverzoek begrenzing ecologisch hoofdstructuur als onderdeel van ontwerpbestemmingsplan “Pastoorsmast 3 en 5”, gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten
Logo Nuenen, Gerwen en Nederwetten
Burgemeester en wethouders van de gemeente Nuenen c.a. maken, in overeenstemming met het bepaalde in artikel 36.5 van de provinciale Verordening ruimte 2014, bekend dat zij als onderdeel van het ontwerpbestemmingsplan ‘Pastoorsmast 3 en 5’ een verzoek bij gedeputeerde staten hebben ingediend tot wijziging van de begrenzing van de ecologische hoofdstructuur in deze provinciale verordening met toepassing van de saldobenadering (art 5.4 Verordening ruimte). Dit verzoek ligt met ingang van 30 oktober 2015 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage ligt.
Het wijzigingsverzoek
Momenteel zijn op het perceel Pastoorsmast 3 en 5 twee bedrijven gevestigd, te weten een dienstver-lenend bedrijf op het gebied van cultuurtechnische werken en grondverzet, en een slipschool. Met het nieuwe bestemmingsplan wordt (op termijn) de opheffing van de slipschool beoogd. Het vrijkomende terrein van de slipschool wordt deels toegevoegd aan het dienstverlenende bedrijf, dat daarmee mogelijkheden tot uitbreiding krijgt, en deels teruggegeven aan de natuur.
Terinzageligging
Het wijzigingsverzoek kan op het gemeentehuis, Jan van Schijnveltlaan 2 te Nuenen worden ingezien. Het plan is ook raadpleegbaar als onderdeel van het ontwerpbestemmingsplan ‘Pastoorsmast 3 en 5’ via de landelijk site: www.ruimtelijkeplannen.nl
Het ontwerpbestemmingsplan kan rechtstreeks worden geraadpleegd via de volgende link:
In dit ontwerpbestemmingsplan is een regeling en zijn twee gebiedsaanduidingen opgenomen teneinde de provinciale verordening aan te passen:
“…
Artikel 10 Algemene aanduidingsregels
10.1 overig zone – in Verordening ruimte te verwijderen EHS
Ter plaatse van de aanduiding 'overig – in Verordening ruimte te verwijderen EHS' wordt de aanwijzing als “ecologische hoofdstructuur”, zoals opgenomen in de Verordening ruimte Noord-Brabant, van de betreffende gronden verwijderd en aan te duiden als groenblauwe mantel.
10.2 overig zone – in Verordening ruimte toe te voegen EHS
Ter plaatse van de aanduiding 'overig – in Verordening ruimte toe te voegen EHS' worden de gronden aangewezen als “ecologische hoofdstructuur”, zoals bedoeld in de Verordening ruimte Noord-Brabant.
…”.
Zienswijzen
De inspraak op de beoogde wijziging van de provinciale verordening loopt via de gemeente.
Binnen de termijn van terinzageligging kan een ieder schriftelijk een gemotiveerde zienswijze met be-trekking tot het wijzigingsverzoek kenbaar maken aan de gemeenteraad van Nuenen, Postbus 10.000, 5670 GA Nuenen. Een zienswijze kan ook mondeling kenbaar worden gemaakt bij de heer A. Ras (telefoonnummer 040-2631545).
 

Nuenen, 29 oktober 2015.

Burgemeester en wethouders van Nuenen c.a.

Naar boven