Bestemmingsplan Kuikseindseweg 31 gewijzigd vastgesteld, gemeente Oirschot
Logo Oirschot
 
Op 29 september 2015 heeft de gemeenteraad van Oirschot het bestemmingsplan “Buitengebied, herziening Kuikseindseweg 31” met planidentificatie NL.IMRO.0823.BPBGKUIKSEINDSWG31-VAST gewijzigd vastgesteld. Het plan beoogt een passend planologisch juridisch kader te scheppen voor het recreatieterrein “Kempenzoom” aan de Kuikseindseweg 31 in Middelbeers. Dit terrein is sinds 2008 grootschalig geherstructureerd en heringericht. De functie van het terrein is ongewijzigd (de bestemming is en blijft recreatie), realisatie van bepaalde bebouwing was echter niet toegestaan. Tevens behoren chalets en stacaravans niet tot dezelfde begripsomschrijving. Het plan maakt eveneens een reeds aanwezige tweede bedrijfswoning mogelijk.
 
Wijzigingen
Het ontwerpbestemmingsplan, dat vanaf 19 maart 2015 tot en met 29 april 2015 ter inzage heeft gelegen, is naar aanleiding van één zienswijze gewijzigd. Per abuis is in de regels van het bestemmingsplan een bouwregeling opgenomen voor trekkershutten op basis van de systematiek van het bestemmingsplan “Buitengebied fase II 2013”. Initiatiefnemer heeft echter niet de realisatie van trekkershutten voor ogen. Deze regeling zal derhalve worden geschrapt.
 
Geen reactieve aanwijzing van de provincie
Wij hebben het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken op 30 september 2015 naar de provincie Noord-Brabant gestuurd. De provincie heeft laten weten dat er geen reden aanwezig is om een reactieve aanwijzing te overwegen.
 
Beroepsmogelijkheid
Wij leggen het bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken vanaf donderdag 29 oktober 2015 voor de duur van 6 weken ter inzage. U kunt het bestemmingsplan raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl en bij de Centrale Balie van het gemeentehuis aan de Deken Frankenstraat 3 in Oirschot. Om het plan in te zien kunt u een afspraak inplannen. Binnen de genoemde termijn kunnen belanghebbenden beroep instellen. Dit kan door een gemotiveerd beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in ’s-Gravenhage.
Er kan alleen beroep worden ingesteld door een belanghebbende:
  • -
    die op tijd een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend;
  • -
    aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij zijn zienswijze niet bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;
  • -
    die beroep aantekent tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.
 
Voorlopige voorziening
Belanghebbenden die beroep hebben ingediend kunnen, naast het beroepsschrift, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking, voordat op het verzoek is beslist.
 
Oirschot, 28 oktober 2015
Naar boven