Gemeente Sint-Oedenrode
Logo Sint-Oedenrode
Vastgesteld bes temmingsplan Olland, Het Binneveld
Burgemeester en wethouders van de gemeente Sint-Oedenrode maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat vanaf donderdag 29 oktober 2015 gedurende zes weken het vastgesteld bestemmingsplan “Olland, Het Binneveld” (NL.IMRO.0846.BP2015OLL01OLBINVE-vg01) voor eenieder ter inzage ligt.
Het vastgestelde bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan ongewijzigd.
Vastgesteld bestemmingsplan “ Olland, Het Binneveld
Het bestemmingsplan voorziet in een passende juridische en planologische regeling om de bouw van maximaal 6 woningen mogelijk te maken. Op dit moment mogen ingevolge het geldende bestemmingsplan alleen vrijstaande woningen (max. 3) worden gerealiseerd. Dit nieuwe bestemmingsplan maakt het mogelijk om zowel twee-aaneengebouwde woningen (waaronder ook vrijstaand geschakelde woningen vallen) als ook geheel vrijstaande woningen te kunnen bouwen.
Het plangebied ligt in de woonkern Olland. Aan de noordwestzijde grenst het plangebied aan Het Binneveld. Aan de overige zijden wordt het plangebied begrensd door de omliggende percelen.
Inzage
Het vastgestelde bestemmingsplan “Olland, Het Binneveld” is met ingang van donderdag 29 oktober 2015 tot en met woensdag 9 december 2015 in te zien op het publieksplein van het gemeentehuis aan de Burgemeester Wernerplein 1 te Sint-Oedenrode. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend tussen 9.00 en 12.30 uur. Tevens is het vastgestelde bestemmingsplan raadpleegbaar op de landelijke voorziening http://www.ruimtelijkeplannen.nl
Beroep
Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan gedurende de termijn van terinzagelegging schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:
  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;
  • een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;
  • iedere belanghebbende voor zover het beroep betrekking heeft op wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht bij de vaststelling van het bestemmingsplan.
Een ingediend beroepschrift schorst niet de werking van het bestemmingsplan. U moet dan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Inwerkingtreding bestemmingsplan
Het besluit van de gemeenteraad omtrent de vaststelling van bestemmingsplan “Olland, Het Binneveld” treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn, naast het indienen van een beroep, een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.
Vragen
Voor vragen kunt u telefonisch contact opnemen met mevrouw L. Vulders van het team Ruimtelijke Ordening (0413-481357).
Naar boven