Ontwerp-bestemmingsplan Bebouwing Kerkplein
Logo Arnhem
Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat ter inzage ligt
het ontwerp-bestemmingsplan 'Bebouwing Kerkplein'
landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.876-0201.
Inzien
Het ontwerp-bestemmingsplan ligt met ingang van 27 oktober 2015 gedurende een termijn van 6 weken (tot en met 7 december 2015) voor een ieder ter inzage op het stadshuis, loket BWL, Koningstraat 38. Daarnaast is het bestemmingsplan tijdens deze periode op vrijdagmiddag in de informatiewinkel in de Broerenstraat in te zien.
Het ontwerp-bestemmingsplan is met ingang van 27 oktober 2015 ook op internet in te zien (technische storing voorbehouden).
De interactieve digitale verbeelding van het plan is te raadplegen op het webadres:
De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:
Aanleiding en doel
Het project 'Bebouwing Kerkplein' maakt onderdeel uit van het project 'Zuidelijke Binnenstad' en voorziet in de realisatie van bebouwing op het Kerkplein. De bebouwing wordt globaal gesitueerd tussen de bestaande fontein en de Eusebiuskerk.
De bebouwing zal bestaan uit aan elkaar geschakelde panden met een minimale bouwhoogte van 12 meter en een maximale bouwhoogte van 13 tot 16 meter. Wat betreft functies zal het onder meer gaan om wonen (stadswoningen en appartementen), commerciële functies (horeca en detailhandel), een filmtheater en (optioneel) een hostel.
Het plangebied van het bestemmingsplan omvat naast de bouwlocatie ook enkele aangrenzende gronden. Deze gronden zijn onbebouwd en ingericht als openbaar gebied (voetgangersgebied). Dit bestemmingsplan voorziet voor deze gronden in het vastleggen van de bestaande situatie, waarbij rekening is gehouden met het bovengronds brengen van de Jansbeek. De gronden zijn meegenomen vanwege het feit dat op dit moment ter plaatse geen bestemmingsplan geldt.
Zienswijze
Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerp-bestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 9029, 6800 EL Arnhem).
Informatie
Voor informatie over het ontwerp-bestemmingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer Lagerberg, tel. nr.: 026-3773391 van de Afdeling Ruimte. De heer Lagerberg is op vrijdagmiddag 13 en 20 november 2015 tussen 12:00 en 17:00 uur in de informatiewinkel binnenstad zuid aan de Broerenstraat 14 aanwezig om informatieve vragen over het bestemmingsplan te beantwoorden.
Naar boven