GEDEELTELIJKE HERLEVING VASTSTELLINGSBESLUIT BESTEMMINGSPLAN LANDELIJK GEBIED.
Logo Soest
Op 19 december 2013 heeft de raad van de gemeente Soest het bestemmingsplan Landelijk gebied vastgesteld. Op 28 januari 2014 hebben Gedeputeerde Staten van Utrecht een reactieve aanwijzing ex artikel 3:8, lid 6 van de Wet ruimtelijke ordening gegeven ten aanzien van dit vastgestelde bestemmingsplan. Hierdoor maken de in het aanwijzingsbesluit genoemde onderdelen geen deel uit van het bestemmingsplan.
Op 5 februari 2014 is het raadsbesluit tot vaststelling alsmede het aanwijzingsbesluit van Gedeputeerde Staten bekendgemaakt.
Op 3 juni 2015 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een beslissing genomen op de beroepen die zijn ingediend tegen het aanwijzingsbesluit. De
Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft het aanwijzingsbesluit van 28 januari 2014 voor twee onderdelen vernietigd en de beroepen gegrond verklaard. Dat betekent dat de beide onderdelen in het bestemmingsplan weer herleven en dat daarmee het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Landelijk gebied voor beide onderdelen bekendgemaakt kan worden.
Gelet op de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 3 juni 2015 maken burgemeester en wethouders ter voldoening aan artikel 3.8 van de wet ruimtelijke ordening bekend dat de raad in zijn vergadering van 19 december 2013 heeft besloten het bestemmingsplan Landelijk gebied vast te stellen voor het volgende:
  • 1.
    de aanduiding “maximum aantal wooneenheden = 2” op het perceel aan de Birkstraat 117;
  • 2.
    Artikel 34, lid 34.3.2 van de planregels.
Inzien
Het vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken, de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 3 juni 2015 en het oorspronkelijke aanwijzingsbesluit van 28 januari 2014 liggen vanaf 29 oktober 2015 tot en met 9 december 2015 voor een ieder ter inzage bij:
-het Omgevingsloket van de afdeling Dienstverlening in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Soest. Het Omgevingsloket is iedere werkdag geopend tussen 08.30 uur en 13.30 uur en op donderdag tussen 08.30 uur en 20.00 uur.
Digitaal raadplegen
Het vastgestelde bestemmingsplan “Landelijk gebied” en de reactieve aanwijzing zijn digitaal beschikbaar op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente Soest: www.soest.nl. Op de website van de gemeente treft u ook de uitspraak van de Afdeling bestuursrecht aan.
Het planidentificatienummer van het bestemmingsplan “Landelijk gebied” is: NL.IMRO.0342.BPLG0002-0301. De identificatiecode van de reactieve aanwijzing is NL.IMRO.9926.RA1401SOESTLG-VA01.
Het digitale bestemmingsplan op www.ruimtelijkeplannen.nl is authentiek en rechtsgeldig en prevaleert bij verschil of twijfel boven het analoge bestemmingsplan (zoals een pdf of een papieren versie).
Beroep
Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan “Landelijk gebied” kan gedurende de ter inzage termijn van zes weken (dus vanaf donderdag 29 oktober 2015 tot en met woensdag 9 december 2015) beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig overeenkomstig artikel 3.8, eerste lid Wet ruimtelijke ordening zienswijzen naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad. Ook kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden, die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest. Tevens kan een ieder beroep instellen tegen de wijzigingen, die de gemeenteraad heeft aangebracht bij de vaststelling van het bestemmingsplan “Landelijk gebied” ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan “Landelijk gebied”.
Volledigheidshalve wordt gemeld dat het instellen van beroep alléén mogelijk is voor wat betreft de onderdelen die hiervoor zijn genoemd.
Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Dit is wel het geval als gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. Het besluit van de gemeenteraad tot het vaststellen van het bestemmingsplan “Landelijk gebied” treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.
Naar boven