Kennisgeving op grond van artikel 1.3.1. Besluit ruimtelijke ordening
Logo Alphen aan den Rijn
Beschrijving
Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maken op grond van artikel 1.3.1. Bro bekend dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor de locatie Rijnhaven Oost.
Het bestemmingsplan en haar grenzen
De westelijke plangrens voor bestemmingsplan Rijnhaven Oost ligt op de oostoever van het Rijnhavenbekken. Aan de zuidzijde wordt Rijnhaven Oost begrensd door de Eikenlaan. Aan de oostkant kent het een begrenzing door de Prinses Margrietlaan, Stuyvesantlaan, het Heempad en de Van Foreestlaan. De noordgrens wordt gevormd door de Hoorn.
Het bestemmingsplan wordt opgesteld in verband met de beoogde transformatie van het oostelijke deel van bedrijventerrein Rijnhaven naar een gemengd woon- werkgebied.
Het doel van dit nieuwe plan is het tot stand brengen van een adequate planologische regeling die voorwaarden schept voor de gewenste ruimtelijke ontwikkeling van het gebied. Het bestemmingsplan is tevens een experimenteel bestemmingsplan in aanloop naar de nieuwe Omgevingswet.
Wanneer en waar kunt u het plan inzien?
Naar aanleiding van deze vooraankondiging is het nog niet mogelijk te reageren. Er liggen op dit moment ook nog geen stukken ter inzage. Het bestemmingsplan is in het kader van het vooroverleg ex. Artikel 3.1.1. van het Besluit ruimtelijke ordening aan alle belanghebbende instanties aangeboden. Voorts zal te zijner tijd voor een ieder gelegenheid worden geboden een zienswijze naar aanleiding van het ontwerp bestemmingsplan in te dienen.
De kennisgeving van de tervisielegging van het ontwerp bestemmingsplan wordt tijdig gepubliceerd in Week in Beeld, langs elektronische weg, alsmede op de website van de gemeente en de Staatscourant.
Informatieavond
Op 18 november2015 startvanaf 19.00 uur in de Baronie aan de Prinses Margrietlaan in Alphen aan den Rijn een informatieavond. Via aanwijzingen ter plaatse vindt u de locatie waar de avond wordt gehouden. Doel van de avond is om u te informeren over de mogelijkheden van het plan. U bent van harte uitgenodigd aanwezig te zijn.
Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn 28 oktober 2015
Naar boven