Kennisgeving Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en Waterwet
Logo Limburg
Kennisgeving Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en Waterwet Uitgebreide voorbereidingsprocedure
Gedeputeerde Staten van Limburg maken, mede namens de minister van Infrastructuur en Milieu bekend dat de volgende besluiten zijn genomen:
 
Omgevingsvergunning
Voor: veranderingsvergunning Grensmaas cluster NGKV
Locatie: Consortium Grensmaas B.V., Koeweide ong. te Born
Datum besluit: 22 oktober 2015
Zaaknummer: 2014-0229
Watervergunning
Voor: wijzigingsvergunning Grensmaas cluster NGKV
Locatie: Consortium Grensmaas B.V., Koeweide ong. te Born
Datum besluit: 22 oktober 2015 
Zaaknummer: Wtw21758
De vergunningaanvragen zijn gecoördineerd behandeld. Naar aanleiding van de ontwerpbesluiten zijn geen zienswijzen naar voren gebracht. De watervergunning is niet gewijzigd t.o.v. het ontwerpbesluit.
Wijzigingen ten opzichte van de omgevingsvergunning
Als gevolg van de wijziging van de Natuurbeschermingswet 1998 op 1 juli 2015, waardoor de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) in werking is getreden en artikel 19kd van de Nbwet 1998 is komen te vervallen, is de omgevingsvergunning ten opzichte van het ontwerpbesluit op onderdelen aangepast. De aanpassingen zijn echter niet zodanig dat een ander besluit wordt genomen. Het dictum ten opzichte van het ontwerpbesluit wijzigt namelijk niet. Het opnieuw doorlopen van de uniforme openbare voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 Awb is om die reden onnodig.
Inzage
De besluiten en de bijbehorende stukken liggen ter inzage van 28 oktober 2015 t/m 9 december 2015:
- in het Gouvernement, Limburglaan 10, Maastricht, na telefonische afspraak via 31 43 389 78 12;
- in het gemeentehuis van Echt-Susteren, Stein en Sittard-Geleen (Markt 1, Geleen), op de gebruikelijke tijden.
- Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, op werkdagen van 09:00 uur tot 16:00 uur alsmede buiten deze uren na vooraf gemaakte afspraak (tel. 31 6 532 076 86 of 31 6 208 878 56);
Vergunningsbesluiten worden gedurende de inzagetermijn ook gepubliceerd op www.limburg.nl/vergunningen, in huis-aan-huis bladen en in de Staatscourant.
Rechtsbescherming
Tegen de besluiten kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die zienswijzen naar voren hebben gebracht over de ontwerpbesluiten en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen naar voren te hebben gebracht over de ontwerpbesluiten.
Beroep instellen kan van 29 oktober 2015 t/m 9 december 2015 tegen betaling van de verschuldigde griffierechten bij de Rechtbank Limburg. Op deze procedure is de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. De beroepschriften moeten worden ondertekend en moeten ten minste bevatten: naam en adres van de indiener; de datum; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep (motivering). De beroepschriften moet worden gericht aan: Rechtbank Limburg, sector Bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond of digitaal met DigiD via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Als u een beroepschrift heeft ingediend, kunt u tevens de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de internetpagina van de Rechtbank Limburg, www.rechtspraak.nl
Inwerkingtreding
De watervergunning treedt in werking met ingang van de dag volgend op de dag waarop dit besluit is verzonden aan de aanvrager.
De omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van de dag volgend op de beroepstermijn van 6 weken. Indien binnen de beroepstermijn tegen de omgevingsvergunning bij de Voorzieningenrechter een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening als bedoeld in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht is gedaan, treedt de omgevingsvergunning niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Informatie
Regionale Uitvoeringsdienst Zuid-Limburg, telefoon: 31 43 389 78 12
Rijkswaterstaat Zuid-Nederland, telefoon 31 6 532 076 86 of 31 6 208 878 56
Naar boven