VERKEERSBESLUIT 2014-1001: intrekken vrachtwagenverbod Trancheeweg
Logo Weert
Burgemeester en wethouders van Weert,
Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994, zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.
Overwegingen ten aanzien van het besluit
Vereiste van een besluit
 
Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.
Motivering
  Uit het oogpunt van
het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;
het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer; 
Is het gewenst om: Op de Trancheeweg het vrachtwagenverbod niet uit te voeren en op te heffen.
Motivatie  In april 2013 is een verkeerstelling verricht van het doorgaand vrachtverkeer op de Trancheeweg. Zeven procent van het vrachtverkeer op deze weg is doorgaand verkeer. Het is vrachtverkeer dat de route Kempenweg – Trancheeweg – Geuzendijk (of vice versa) binnen vier minuten rijdt. Het overige vrachtverkeer heeft een bestemming of herkomst in het gebied dat aangewezen is als bestemmingsverkeer. Het gebied “Bestemmingsverkeer” is groot en kent diverse bedrijven. Het achterliggende doel van het weren van vrachtverkeer op de Trancheeweg was het weren van vrachtverkeer op de alternatieve route Weert – A2 via de Kazernelaan – Kempenweg – Trancheeweg – Geuzendijk en Maarheezerhuttendijk. Door de ingestelde verboden van doorgaand vrachtverkeer op de Kazernelaan en Maarheezerhuttendijk is dit doel reeds bereikt. Dit blijkt uit het genoemde verkeersonderzoek. De aanleg van de rotonde Eindhovenseweg/Ringbaan heeft ook aan bovengenoemd doel bijgedragen. Op het gedeelte van de Trancheeweg nabij het recreatiepark Weerterbergen is een maximum snelheid ingesteld van 60 km per uur. Daarnaast zijn ook drempels aangelegd. De maatregelen hebben gezorgd voor een verhoging van de verkeersveiligheid met name bij de ingang van de Weerterbergen en ter hoogte van de oversteek bij het bedrijf Hoco-Beton. Indien de Trancheeweg afgesloten wordt voor doorgaand vrachtverkeer zal dit verkeer via Budel Dorplein en de Kempenweg (N564) rijden waardoor Budel Dorplein extra wordt belast met vrachtverkeer. Dit is een ongewenste situatie. De Trancheeweg vormt samen met de Geuzendijk en de Kempenweg een belangrijke regionale verbinding voor vrachtverkeer tussen de gemeente Cranendonck en Weert.
Gehoord
Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de taakbeheerder verkeer te Weert van het korps Nationale Politie;
BESLUIT
Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders om Op de Trancheeweg het vrachtwagenverbod niet uit te voeren en op te heffen.
Weert, 28 oktober 2014

Burgemeester en wethouders van de gemeente Weert,

Namens deze,

M.H.F. Knaapen gemeentesecretaris

A.A.M.M. Heijmans burgemeester

Mededelingen
Bezwaar- of beroepsclausule
Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedereen wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, hiertegen een met redenen omkleed bezwaarschrift indienen. Dit moet dan gebeuren binnen zes weken na de dag waarop burgemeester en wethouders het besluit hebben verzonden. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Weert, Postbus 950, 6000 AZ Weert. 
Het bezwaarschrift dient ten minste te bevatten:
naam en adres
de dagtekening
omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht
de gronden van het bezwaar  
Het maken van bezwaar schorst niet de werking van dit besluit. (zie art. 6:16 van de Awb)
Bij de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank, binnen het rechtsgebied waarin de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft, kan een verzoek om voorlopige voorziening (waaronder schorsing) worden ingediend. Een dergelijk verzoek kan pas worden gedaan als het bezwaarschrift is ingediend en onverwijlde spoed, gelet op het betrokken belang, dat vereist.
Voor de behandeling van het verzoek wordt een bedrag aan griffierecht geheven.
Naar boven