Ontwerpbestemmingsplan Natuurontwikkeling bij Botshol
Logo De Ronde Venen
Burgemeester en wethouders van De Ronde Venen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), juncto afdeling 3.4 (uniforme openbare voorbereidingsprocedure) van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 30 oktober 2015 het ontwerpbestemmingsplan Natuurontwikkeling bij Botshol (met planidentificatienummer NL.IMRO.0736.BPP015bijbotshol-ow01 en postcode 1391) en de daarop betrekking hebbende stukken gedurende zes weken voor een ieder ter inzage liggen. Het ontwerpbestemmingsplan is op de volgende manieren te raadplegen:
  • -
    De papieren versie ligt ter inzage bij de balie Omgevingszaken; op de begane grond, in de centrale hal van het gemeentehuis, Croonstadtlaan 111 in Mijdrecht. Deze balie is open op afspraak, van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 11.30 uur. U kunt een afspraak maken via E. omgevingszaken@derondevenen.nl of T. 0297 29 16 16.
  • -
    De verbeelding van het authentieke ontwerp plan is interactief te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. De authentieke ontwerp planbestanden kunt u downloaden via de volgende locatie http://ro-online.robeheer.nl/0736/manifest.html.
  • -
    U kunt het bestemmingsplan ook inzien via www.derondevenen.nl of http://0736.ropubliceer.nl.
Toelichting
Het bestemmingsplan Natuurontwikkeling bij Botshol maakt een grondruil mogelijk tussen een agrariër woonachtig aan de Winkeldijk 35, 1391 HM in Abcoude en Natuurmonumenten. De grondruil maakt het voor Natuurmonumenten mogelijk het natuurinrichtingsproject, dat tot doel heeft een natuurbuffer langs het Natura 2000-gebied Botshol te creëren, verder te realiseren. De agrariër krijgt door de grondruil een aaneengesloten kavel direct achter zijn boerderij.
Zienswijzen
Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder op het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze kenbaar maken bij de gemeenteraad van De Ronde Venen. Deze zienswijze kan naar keuze schriftelijk of mondeling kenbaar worden gemaakt. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de Raad van de gemeente De Ronde Venen, postbus 250, 3640 AG in Mijdrecht. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de heer Sven Hambückers van de afdeling Ruimte. De heer Sven Hambückers is van maandag tot en met vrijdag, met uitzondering van vrijdagmiddag, tijdens kantooruren te bereiken via T. 0297 55 15 02.
Naar boven