BEKENDMAKING Ontwerpbestemmingsplan Beiroetdreef, Overvecht en ontwerpomgevingsvergunning
Logo Utrecht (Utr)
Burgemeester en wethouders van Utrecht maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 30 oktober 2015 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt:
 
- het ontwerpbestemmingsplan Beiroetdreef, Overvecht. Het ontwerpbestemmingsplan dat bestaat uit een toelichting, regels, een verbeelding en bijlagen en is vastgelegd in het digitale bestand NL.IMRO. 0344. BPBEIROETDREEFOVER-ON01.gml.
- de ontwerpomgevingsvergunning met kenmerk HZ_WABO-15-21314,  voor het bouwen van een school.
 
Doelstelling bestemmingsplan
De vernieuwing van de scholen Beiroetdreef en Pagodedreef zijn de laatste van de te vernieuwen basisscholen in Overvecht. De Johannesschool (KSU schoolbestuur), die nu aan de Pagodedreef is gevestigd, en de Openbare Basisschool Overvecht aan de Beiroetdreef (SPOU schoolbestuur) komen samen in een nieuw gebouw aan de Beiroetdreef. Ze blijven wel los van elkaar functioneren en herkenbaar. De gymzaal voor beide scholen wordt aan de Pagodedreef gerealiseerd. Hiervoor wordt een afzonderlijke procedure doorlopen. De hoofddoelstelling van het bestemmingsplan is de realisering van het kindercluster aan de Beiroetdreef (2 basisscholen, met ruimtes voor voor- en vroegschoolse educatie, een ouderlokaal en buitenschoolse opvang) planologisch-juridisch mogelijk te maken.
 
Coördinatie
Artikel 3.30 van de Wet op de ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Dat wil zeggen dat de voorbereiding en bekendmaking van verschillende besluiten tegelijk worden behandeld. De aanvrager verzocht om naast het verzoek om wijziging van het bestemmingsplan ook de omgevingsvergunning gecoördineerd te behandelen.
 
Ligging plangebied
Het plangebied ligt in het noorden van Overvecht in de wijk de Gagel. Het wordt begrensd door de Beiroetdreef, Eufraatdreef en de achterkanten van woningen aan de Tigrisdreef en de Aleppodreef
 
Inzien
Een papieren versie van het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning liggen met ingang van vrijdag 30 oktober 2015 gedurende zes weken, dus tot en met donderdag 10 december 2015, ter inzage bij Balie Bouwen Wonen en Ondernemen, Stadskantoor, Stadsplateau 1, 5e verdieping, 3521 AZ, Utrecht. De balie is open van maandag tot en met vrijdag (zonder afspraak) van 9.00 tot 17.00 uur.
 
De stukken zijn digitaal raadpleegbaar via:
de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (deze versie is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies) en
de gemeentelijke website www.utrecht.nl/bestemmingsplannen. Op de gemeentelijke website staat ook de omgevingsvergunning, maar geen bijlagen van deze omgevingsvergunning.
 
Zienswijze
Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpvergunning indienen bij:
De gemeenteraad van Utrecht
Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, afdeling Gebiedsontwikkeling
T.a.v. mw  T. Tijbosch
Postbus 16200
3500 CE Utrecht
Onder vermelding van: ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Beiroetdreef, Overvecht.
 
  •  
U kunt een zienswijze niet via e-mail of anderszins digitaal indienen.
 
Naar boven