Voorbereidingsbesluit ondergrondse hoogspanningsleiding tracé Stichtsekant-Veluwsekant
Logo Almere
Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 3.7 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 15 oktober 2015 heeft verklaard dat twee bestemmingsplannen worden voorbereid voor het tracé van een nieuwe ondergrondse hoogspanningsleiding tussen Stichtsekant en Veluwsekant. Het voorbereidingsbesluit met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van maandag 26 oktober 2015 voor een ieder ter inzage.
 
Wat houdt het voorbereidingsbesluit in?
Met het voorbereidingsbesluit wordt beoogd om ongewenste ontwikkelingen op het tracé van een nieuwe ondergrondse hoogspanningsleiding tussen Stichtsekant en Veluwsekant te voorkomen, vooruitlopend op de noodzakelijke herziening van de bestemmingsplannen. Dit tracé is gelegen aan de westkant van de Hoge Vaart. De raad heeft bij het nemen van het voorbereidingsbesluit ook bepaald dat het verboden is om het gebruik van de gronden en bouwwerken te wijzigen of te laten wijzigen binnen het gebied van het voorbereidingsbesluit. Verder is het verboden om zonder een omgevingsvergunning een aantal werken, geen bouwwerken zijnde, of werkzaamheden uit te voeren.
 
Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op de dag na deze bekendmaking.
 
Tegen het voorbereidingsbesluit kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld.
 
Waar kunt u het voorbereidingsbesluit inzien?
Het voorbereidingsbesluit met de daarbij bijbehorende stukken ligt met ingang van maandag 26 oktober ter inzage in het stadhuis, Stadhuisplein 1 bij de afdeling Burgerzaken. Vraag naar het bestemmingsplan bij één van de medewerkers van deze afdeling. U kunt een bestemmingsplan inzien op de volgende tijden:
maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur;
donderdag van 9.00 tot 17.00 uur en van 18.00 tot 20.00 uur.
 
Voor vragen over het voorbereidingsbesluit kunt u terecht bij de balie Vergunningen, Toezicht en Handhaving in het stadhuis, Stadhuisplein 1. Hier kunt u alleen op afspraak terecht. U kunt een afspraak maken via het Digitaal Loket op www.almere.nl of telefonisch op telefoonnummer 14036.
 
De digitale versie is in te zien via de gemeentelijke website www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure en  via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0034.VB0061-vg01
Het is mogelijk het plan op het stadhuis digitaal in te zien. Vraag hiernaar bij één van de medewerkers van de afdeling Burgerzaken.
 
De bestanden van het bestemmingsplan kunt u downloaden op:
Naar boven