Vooraankondiging Milieueffectrapport (MER) bestemmingsplan 2de Herziening Buitengebied Bergeijk 2016 en inzage Notitie Reikwijdte en Detailniveau
Logo Bergeijk
Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergeijk maken, gelet op het bepaalde in hoofdstuk 7 van de Wet milieubeheer, het volgende bekend:
Er wordt gestart met de voorbereiding van een milieueffectrapport (MER), betreffende het voornemen om het bestemmingsplan Buitengebied Bergeijk 2011 te herzien en daarbij aan te passen aan vernieuwde regels voor veehouderij. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergeijk heeft op 20 oktober 2015 ingestemd met de Notitie Reikwijdte en Detailniveau voor het MER.
 
Doel m.e.r.
Het doel van de m.e.r.-procedure (milieueffectrapportageprocedure) is om de milieueffecten van de voorgenomen ontwikkelingen in beeld te brengen. Zo kan het milieubelang een volwaardige plaats in de besluitvorming krijgen. Deze openbare kennisgeving is de eerste stap in de m.e.r.-procedure.
 
Notitie reikwijdte en detailniveau en Nota van Uitgangspunten
In het document ‘Notitie reikwijdte en detailniveau’ staat omschreven op welke wijze het MER vorm zal krijgen: er wordt omschreven waar het MER op ziet, over welke onderwerpen afwegingen gemaakt worden, op welke wijze dat zal gebeuren en welk beoordelingskader van toepassing is. De notitie beschrijft daarmee de voorgestelde reikwijdte en het detailniveau van het MER. Het document ‘Nota van Uitgangspunten’ biedt de kaders waarbinnen het bestemmingsplan 2de Herziening Buitengebied Bergeijk 2016 zal worden opgesteld, waarvoor het MER wordt opgesteld.
 
Aard van de voorgenomen activiteit
Het bestemmingsplan Buitengebied Bergeijk 2011 is vastgesteld op 7 juli 2011. De vernieuwde regels voor veehouderij, zoals opgenomen in de Verordening ruimte 2014 en de nadere uitwerking daarvan in de Brabantse Zorgvuldigheidsscore Veehouderij worden hierin geïntegreerd. Dat gebeurt via een partiële herziening: het bestemmingsplan 2de Herziening Buitengebied Bergeijk 2016.
 
Procedure
De m.e.r.-procedure is gestart met deze publicatie. Betrokken instanties worden in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen en er is voor eenieder gelegenheid tot het indienen van zienswijzen op de Notitie Reikwijdte en Detailniveau. Aan de hand van de Notitie Reikwijdte en Detailniveau en eventuele ingediende zienswijzen wordt het milieueffectrapport opgesteld. Het milieueffectrapport wordt vervolgens tegelijk met het voorontwerp van het bestemmingsplan 2de Herziening Buitengebied Bergeijk 2016 ter inzage gelegd. Om deze reden is de kaderstellende Nota van Uitgangspunten voor het bestemmingsplan 2de Herziening Buitengebied Bergeijk 2016 aan de Notitie Reikwijdte en Detailniveau toegevoegd. Ook hierop kunt u reageren.
 
Inzage
De ‘Notitie Reikwijdte en Detailniveau milieueffectrapport 2de Herziening Buitengebied Bergeijk 2016’ en de ‘Nota van Uitgangspunten 2de Herziening Buitengebied Bergeijk 2016’ liggen met ingang van donderdag 22 oktober 2015 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Burgemeester Magneestraat 1 te Bergeijk. Voor het inzien van de notities moet u een afspraak maken. Dit kan telefonisch of via de receptie. De notities zijn digitaal op de website ruimtelijke plannen van de gemeente Bergeijk, www.bergeijk.nl/ruimtelijkeplannen.
 
Informatie met betrekking tot adviezen en zienswijzen
Gedurende de inzagetermijn kan eenieder schriftelijk zijn/haar zienswijze op de Notitie Reikwijdte en Detailniveau of reactie op de Nota van Uitgangspunten naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergeijk, postbus 10.000, 5570 GA Bergeijk. Voor het geven van een mondelinge zienswijze of mondelinge reactie en voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met mevr. D. Nas via het telefoonnummer 0497-551455. Van een mondelinge zienswijze of reactie zal een verslag worden gemaakt.
 
Bergeijk,
Burgemeester en wethouders van Bergeijk,
W.A.C.M. Wouters
Secretaris
H.G.M. van de Vondervoort
Burgemeester
 
Naar boven