Gemeentelijke coördinatieregeling bestemmingsplan, hogere geluidgrenswaarden en omgevingsvergunning 31 starterswoningen Lingewijk-Noord
Logo Gorinchem
Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken bekend dat met ingang van woensdag 28 oktober tot en met dinsdag 8 december 2015 de volgende ontwerpbesluiten met de daarop betrekking hebbende stukken voor een ieder ter inzage liggen:
  • -
    het ontwerp bestemmingsplan ‘Lingewijk-Noord, herziening waterrand’, NL.IMRO.0512.BP2015150-3001
  • -
    het bij dit bestemmingsplan behorende ontwerpbesluit hogere geluidgrenswaarden
  • -
    de ontwerp omgevingsvergunning voor het bouwen van 31 starterswoningen aan de Buitenbaan huisnummers 2 t/m 62 (even), activiteit bouwen
P langebied
Het plangebied (4206) ligt aan de noordkant van de Lingewijk, ten noordoosten en westen van de weg Buitenbaan.
Doel
Het bestemmingsplan, de hogere geluidgrenswaarden en de omgevingsvergunning zijn opgesteld om de bouw van 31 starterswoningen mogelijk te maken. Daarnaast voorziet het bestemmingsplan in waterberging. Het ontwerpbesluit hogere geluidgrenswaarden betreft hogere grenswaarden vanwege spoorweglawaai en wegverkeerslawaai voor 31 nieuw te bouwen woningen in het plangebied.
Coördinatie
De procedure van het bestemmingsplan wordt conform de aanvraag van 30 juni 2015 gecoördineerd met:
  • -
    een procedure tot vaststelling hogere geluidgrenswaarden
  • -
    een procedure omgevingsvergunning (activiteit bouwen)
De besluiten zijn gecoördineerd voorbereid als bedoeld in de Coördinatieverordening Gorinchem 2011 en doorlopen gezamenlijk de uniforme openbare voorbereidingsprocedure overeenkomstig de Algemene wet bestuursrecht. Het college van burgemeester en wethouders van Gorinchem verzorgt de coördinatie.
Inzien
Het ontwerp bestemmingsplan wordt digitaal beschikbaar gesteld op een landelijke voorziening. Via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?woonplaats=gorinchem komt u in het grondgebied van de gemeente Gorinchem.
Op de gemeentelijke website www.gorinchem.nl/bestemmingsplannen onder de kop Ontwerp --> Ontwerp bestemmingsplan ‘Lingewijk-Noord, herziening waterrand’, staat een rechtstreekse link naar het digitale ontwerp bestemmingsplan op de landelijke voorziening.
Het ontwerp bestemmingsplan, het ontwerpbesluit hogere geluidgrenswaarden en de ontwerp omgevingsvergunning kunnen elke werkdag worden ingezien tijdens de openingsuren van het stadhuis (informatiehoek), Stadhuisplein 1 te Gorinchem.
Zienswijzen
Vanaf woensdag 28 oktober tot en met dinsdag 8 december 2015 kan iedereen zowel een schriftelijke als een mondelinge zienswijze indienen op één of meerdere van bovengenoemde ontwerpbesluiten.
Schriftelijke zienswijzen ten aanzien van het ontwerp bestemmingsplan dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van Gorinchem, Postbus 108, 4200 AC Gorinchem. De zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de zienswijze en het plan waarop de zienswijze betrekking heeft.
Schriftelijke zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbesluit hogere geluidgrenswaarden en/of de ontwerp omgevingsvergunning dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders van Gorinchem, Postbus 108, 4200 AC Gorinchem. De zienswijze dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van de zienswijze en op welk(e) ontwerpbesluit(en) de zienswijze betrekking heeft.
Degene die mondeling zienswijzen wenst in te dienen, kan hiervoor binnen eerdergenoemde termijn van zes weken een afspraak maken met mevrouw W.M.A. van Hulten van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, via telefoonnummer (0183) 659 316. E-mailen kan naar W.v.Hulten@Gorinchem.nl
Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw W.M.A. van Hulten via telefoonnummer (0183) 659 316. E-mailen kan naar W.v.Hulten@Gorinchem.nl
Gorinchem, 27 oktober 2015
Naar boven