Ontwerpbestemmingsplan “Markiezaten - Borgvliet”, Bergen op Zoom
Logo Bergen op Zoom
Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Markiezaten - Borgvliet” gereed is.
Plangebied
Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan wordt aan de zuid- en westkant begrensd door de Markiezaatsweg en de spoorbaan Vlissingen – Bergen op Zoom. Aan de oost- en noordzijde vormt de Antwerpsestraatweg, Langeweg, Laan van Borgvliet en Hof van Sulzbach de begrenzing. Het plangebied omvat het Hof van de Paltz, de Zeeheldenbuurt, de bebouwing langs de westzijde van de Antwerpsestraatweg en het ten oosten van de spoorbaan Bergen op Zoom – Vlissingen gelegen gedeelte van het nieuwe woongebied De Markiezaten.
Aanleiding / d oel
In de Wet ruimtelijke ordening (Wro) is aangegeven dat gemeentes elke tien jaar hun bestemmingsplannen dienen te actualiseren. Gelet op de leeftijd van de nu geldende bestemmingsplannen binnen het plangebied, is een actualisatie aan de orde. Het nieuwe bestemmingsplan is gebaseerd op het bestaande (toegestane) gebruik en de bestaande bouw- en gebruiksmogelijkheden die in de nu nog geldende bestemmingsplannen zijn opgenomen. Het plan is gericht op behoud van bestaande ruimtelijke kwaliteiten en kenmerken en vormt tevens het kader waarbinnen afronding van de nog te ontwikkelen (woningbouw)locaties, die binnen het plangebied zijn gelegen, kan plaatsvinden.
Voor een aantal woningbouwlocaties is uit akoestisch onderzoek gebleken dat de voorkeursgrenswaarde uit de Wet geluidhinder (Wgh) wordt overschreden. Hiervoor is een ontwerpbesluit voor het verlenen van hogere grenswaarden zoals is bedoeld in de Wet geluidhinder opgesteld.
Ter inzage
Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden (Wgh) ligt met ingang van 26 oktober 2015 gedurende 6 weken voor een ieder tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor aan de J. Obrechtlaan 4 in Bergen op Zoom. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl(NL.IMRO.0748.BP0208-0201)
Op 29 oktober 2015 wordt er een inloopavond gehouden in het stadskantoor aan de J. Obrechtlaan 4 in Bergen op Zoom. U bent tussen 18.00 en 20.00 uur van harte welkom. Op deze avond kunt u het plan inzien en vragen stellen aan een vertegenwoordiging van de gemeente.
Reageren
Gedurende genoemde periode van zes weken kan eenieder schriftelijk dan wel mondeling een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden kenbaar maken. Schriftelijke reacties kunnen worden ingezonden aan de gemeenteraad (postadres: Postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom). Indien u een mondelinge reactie wenst in te brengen, kunt u contact opnemen met de heer J. Cats (0164-277555) of de heer B. Verdonschot (0164-277491). U zult dan worden uitgenodigd voor een gesprek waarbij u uw zienswijze kunt weergeven. Voor inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met de heer K. Stoffer (0164-277508) van het team Ruimtelijke Ordening
Bergen op Zoom, 23 oktober 2015
Naar boven