Verkeersbesluit
Logo Assen
Nr. 14009-2015
Onderwerp: Verkeersbesluit realisering laad- en losplaats aan de Collardslaan
 
Burgemeester en wethouders van Assen:
hierbij het volgende overwegende:
 
Realisering laa d - en losplaats aan de Collardslaan
Aan de Collardslaan wordt een laad- en losplaats gerealiseerd. De redenen hiervoor zijn:
  • er is op dit moment geen dan wel beperkt mogelijkheid tot laden en lossen rondom de Collardslaan, met als gevolg dat het laden en lossen op plekken plaatsvindt waarvan hinder wordt ervaren door weggebruikers;
  • de aangrenzende bedrijven en andere gebruikers in de omgeving hebben aangegeven behoefte te hebben aan een laad- en losplaats;
  • een laad- en losplaats bevordert een goede en veilige afwikkeling van het verkeer ter plaatse.
Maatregelen
De maatregel genoemd in dit besluit heeft betrekking op de Collardslaan. Voor een goede en veilige afwikkeling van het verkeer ter plaatse, wordt een laad- en losplaats gerealiseerd middels het plaatsen van verkeersbord E7 uit bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekend 1990. Hierbij wordt de inrit naar de kerk verplaatst.
Belangenafweging
Het verkeersbesluit wordt genomen in het belang van de veiligheid van de weg, het beschermen van weggebruikers en passagiers, het in stand houden van de weg en het verbeteren van de berijdbaarheid daarvan. Met deze maatregel wordt voorkomen dat het laden en lossen op hinderlijke plekken plaatsvindt.
Wet- en regelgeving
Voor bovengenoemde verkeersmaatregelen op basis van artikel 15 en artikel 18 van de Wegenverkeerswet (WVW 1994) en de nadere voorschriften in het Besluit administratieve bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) moet een verkeersbesluit worden genomen. Voor de uitvoering van de bovengenoemde maatregelen moeten, in het belang van de veiligheid op de weg, het beschermen van weggebruikers en passagiers en het in stand houden van de weg, het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan en de vrijheid van het verkeer, verkeerstekens als bedoeld in artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 worden geplaatst en/of verwijderd.
Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.
Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.
Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de namens de Korpschef  van politie aangewezen verkeersadviseur van het district Drenthe. De aangewezen verkeersadviseur is akkoord met het realiseren van de beoogde laad- en losplaats aan de Collardslaan.
Gelet op de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990, het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer en vorenstaande overwegingen;
b e s l u i t e n :
 
Overeenkomstig op de bij dit besluit behorende situatieschets:
 
burgemeester en burgemeester en wethouder om door het plaatsen van het verkeersbord E07, zoals bedoeld in Bijlage I van het RVV 1990 een laad- en losplaats te realiseren aan de Oude Poststraat.
 
20 oktober 2015
 
Burgemeester en wethouders van Assen,
namens hen,
R.Stoffelsma
Eenheidsmanager Leefomgeving
 
Dit besluit treedt in werking op de dag na de openbare bekendmaking ervan. Iedere belanghebbende die het met dit besluit niet eens is kan daartegen binnen zes weken na de datum van openbare bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Deze dient te worden gericht aan burgemeester en wethouders van de gemeente Assen, Eenheid Leefomgeving, Postbus 30018, 9400 RA Assen
Naar boven