Bekendmaking terinzagelegging “Nassaukade 1”
Logo Rijswijk
  • Ontwerpomgevingsvergunning
  • Ontwerp-Verklaring Van Geen Bedenkingen
  • Ontwerpbesluit Hogere Grenswaarden Wegverkeerslawaai
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij het voornemen hebben om een omgevingsvergunning te verlenen voor de realisatie van 25 appartementen in het bestaande pand Nassaukade 1 in de wijk Leeuwendaal. Het pand is in de huidige vorm een kantoorgebouw, dat al jaren leeg staat. Omdat het bouwplan niet past in het geldende bestemmingsplan wordt deze omgevingsvergunning voorbereid met de uitgebreide procedure als bedoeld in artikel 2.12 eerste lid sub a onder 3º Wabo . Ook maken burgemeester en wethouders bekend dat zij voor dit bouwplan van plan zijn om hogere grenswaarden voor wegverkeerslawaai te verlenen, omdat uit akoestisch onderzoek blijkt dat de geluidsbelasting hoger is dan de voorkeursgrenswaarde.
Terinzagelegging
De aanvraag, de ontwerpomgevingsvergunning, het ontwerpbesluit Hogere Grenswaarden Wegverkeerslawaai en de ontwerp-Verklaring Van Geen Bedenkingen (die op 29 september 2015 door de raad is afgegeven), afgekort ontwerp-VVGB, liggen met ingang van vrijdag 23 oktober tot en met donderdag 3 december 2015 ter inzage bij de balie publieksvoorlichting in de hal van het Stadhuis, Bogaardplein 15 te Rijswijk. De balie is op werkdagen geopend van 08.30 uur tot 14.00 uur en op donderdag ook van 17.00 uur tot 19.00 uur. Tevens kunt u de stukken bekijken op de gemeentelijke website www.rijswijk.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Zoekt u in dat laatste geval op het volgende identificatienummer (IDN): NL.IMRO.0603.OVnassaukade1-ON01.
Indienen zienswijze ontwerpomgevingsvergunning en ontwerp-VVGB
Gedurende de termijn kan een ieder een zienswijze op de ontwerpomgevingsvergunning
en de ontwerp-VVGB indienen. De zienswijze moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, ter attentie van mevrouw Wanne Verweij, postbus 5305, 2280 HH Rijswijk. Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak te worden gemaakt met mevrouw Monique de Hoog via (070) 326 1121 (aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag) of mevrouw Wanne Verweij via (070) 326 1135 (aanwezig op dinsdag en donderdag). Wij wijzen u erop dat te zijner tijd tegen de definitieve omgevingsvergunning geen bezwaar kan worden gemaakt. Als de definitieve omgevingsvergunning is verleend, kunnen alleen belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend, beroep instellen bij de rechtbank ’s-Gravenhage.
Indienen zienswijze ontwerpbesluit Hogere Grenswaarden Wegverkeerslawaai
Tegen het ontwerpbesluit kunnen belanghebbenden gedurende de terinzagetermijn, zowel mondeling als schriftelijk, zienswijzen inbrengen bij de Omgevingsdienst Haaglanden, afdeling Toetsing & Vergunningverlening Milieu, Postbus 14060, 2501 GB Den Haag of per e-mail (vergunningen@odh.nl).
 
Rijswijk, 15 oktober 2015
Burgemeester en wethouders,
drs. M.J. Bezuijen, burgemeester
drs. A. de Baat, secretaris
 
Naar boven