ONTWERPBESLUIT ONTTREKKING AAN HET OPENBAAR VERKEER TALINGWEG
Logo Lelystad
Burgemeester en wethouders van Lelystad maken bekend dat met ingang van 22 oktober 2015 gedurende zes weken in het Stadhuis aan het Stadhuisplein 2 voor een ieder ter inzage ligt het ‘ontwerpbesluit onttrekking aan het openbaar verkeer Talingweg” met bijbehorende stukken. Het Stadhuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00, op donderdag avond van 18.00 uur tot 20.00 uur. Tevens zijn de stukken in te zien op de gemeentelijke website www.lelystad.nl. .
 
Op 1 april 2015 is het Luchthavenbesluit Lelystad in werking getreden. Dit betekent concreet dat Lelystad Airport toestemming heeft om de luchthaven uit te breiden. De uitbreiding van Lelystad Airport behelst de verlenging van de start- en landingsbaan naar 2700m en de realisatie van een nieuwe terminal, zodat grotere vliegtuigen gebruik kunnen maken van Lelystad Airport.
 
Door de verlenging van de start- landingsbaan kan de huidige Talingweg niet gehandhaafd blijven, omdat de verlengde start- en landingsbaan de Talingweg kruist. Om de bereikbaarheid te garanderen voor de circuits en bedrijven aan de Talingweg wordt er een alternatieve ontsluiting gerealiseerd parallel aan de Meerkoetentocht.
 
Belanghebbenden kunnen binnen genoemde termijn van zes weken schriftelijk zienswijzen over het ontwerp naar voren brengen bij de gemeenteraad, Postbus 91, 8200 AB Lelystad. Voorts bestaat gedurende deze termijn de mogelijkheid mondelinge zienswijzen te geven. Hiertoe dient een afspraak te worden gemaakt met de afdeling Wabo en bestemmingsplannen, telefoonnummer 14-0320
 
Lelystad 14 oktober 2015
 
Naar boven