Logo Zeevang
Ontwerpbestemmingsplan, ontwerpomgevingsvergunning en Besluit hogere waarde geluidhinder Oosteinde 60, Oosthuizen, Zeevang

Er is een nieuw bestemmingsplan in voorbereiding voor de locatie Oosteinde 60 te Oosthuizen. Het bestemmingsplan voorziet in het kader va114n bedrijfsbeëindiging in een gedeeltelijke sanering van de bestaande agrarische bedrijfsgebouwen en de bouw van een nieuwe woning (Oosteinde 56a). Voor de bouw van die woning is op 24 december 2014 tevens een omgevingsvergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) aangevraagd.

Het ontwerpbestemmingsplan maakt een geluidgevoelige bestemming in de vorm van wonen mogelijk binnen de geluidszone van het spoortraject Hoorn-Amsterdam mogelijk. Het plan is om die reden getoetst aan de Wet geluidhinder. Onderzoek wijst uit dat de geluidbelasting op de gevel van de woning niet voldoet aan voorkeursgrenswaarde van 55dB. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om, onder voorwaarden, ontheffing te verlenen van de voorkeurswaarde. Het bestemmingsplan kan pas worden vastgesteld, nadat de ontheffing van de voorkeurswaarde is verleend. Het college van burgemeester en wethouders wil voor het plan gebruik maken van deze mogelijkheid en heeft daartoe in ontwerp het besluit hogere waarden geluidhinder opgesteld.

Coördinatie

Het ontwerpbestemmingsplan Oosteinde 60, de ontwerpomgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarden geluidhinder worden op grond van het raadsbesluit van 22 april 2014 met toepassing van paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening gecoördineerd. De coördinatie heeft betrekking op het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en het besluit tot vaststelling hogere waarden. Dit betekent dat de voor het plan benodigde besluiten tegelijkertijd in één procedure worden voorbereid. Hierop is de Uniforme Openbare Voorbereidingsprocedure (3.4 Awb) van toepassing. Tegen de vaststelling van de besluiten kan in één keer beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Tegen het coördinatiebesluit zelf staat geen rechtsbescherming open.

Tervisielegging

Gelet hierop maakt het college van burgemeester en wethouders bekend dat, op grond van artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, de volgende ontwerpbesluiten met ingang van woensdag 11 februari 2015 gedurende 6 weken (d.i. tot en met 25 maart 2015) voor een ieder ter inzage liggen:

  • 1) het ontwerpbestemmingsplan Oosteinde 60;

  • 2) de ontwerpomgevingsvergunning voor de bouw van de woning Oosteinde 56a;

  • 3) het ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder

De ontwerpbesluiten liggen ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisstraat 24 te Oosthuizen (openingstijden: maandag tot en met vrijdag 9.00-12.00 uur, woensdag 16.00-19.00 uur). Voor het inzien van de stukken kunt u zich melden bij het Klantencontactcentrum (0299-409409).

Het ontwerpbestemmingsplan kan verder digitaal geraadpleegd worden via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (code NL.IMRO.0478.BPOosteinde60-ON01) alsmede de gemeentelijke website www.zeevang.nl. Op www.zeevang.nl is ook de ontwerpomgevingsvergunning en het ontwerpbesluit hogere waarden met bijbehorende stukken te raadplegen.

Indienen zienswijzen

Tijdens de ter inzage termijn kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze (een gemotiveerde reactie) naar voren brengen over het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder. Zienswijzen die betrekking hebben op het ontwerpbestemmingsplan dienen gericht te worden aan de gemeenteraad van Zeevang, Postbus 1, 1474 ZG Oosthuizen. Zienswijzen die betrekking hebben op het ontwerp omgevingsvergunning dan wel het ontwerpbesluit hogere waarden dienen gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 1, 1474 ZG Oosthuizen. Voor het mondeling kenbaar maken van een zienswijze kunt u een afspraak maken met de afdeling Bouwen, Wonen, Zorg, telefoonnummer (0299) 409446.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke besluiten kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht en door belang-hebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten tegen de ontwerpbesluiten geen zienswijzen naar voren te hebben gebracht.

Oosthuizen, 10 februari 2015

Het college van burgemeester en wethouders van Zeevang.

Naar boven