Logo Leidschendam-Voorburg
Ontwerpbestemmingsplan Leidsenhage, Leidschendam-Voorburg

Het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maakt bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, het ontwerpbestemmingsplan ‘Leidsenhage’ ter inzage ligt.

Plangebied

Het gebied waar het nieuwe bestemmingsplan op van toepassing is, wordt (globaal) begrensd door de Heuvelweg, de Banninglaan, de Noordsingel en het Zijdepark.

Inhoud ontwerpbestemmingsplan

De eigenaren en de gemeente zijn van plan het winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam te herontwikkelen. De opgave is een deel van de bestaande winkels en het kantoor te slopen, nieuwe winkels te bouwen en een groot deel van het bestaande winkelcentrum te renoveren. Door deze integrale herontwikkeling wordt het bestaande winkelcentrum weer toekomstbestendig gemaakt en krijgt het weer zijn plek als regionaal winkelcentrum.

Deze herontwikkeling past niet binnen het geldende bestemmingsplan ‘Leidsenhage 1997’. Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het plangebied.

Termijn van inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage van vrijdag 13 februari 2015 tot en met donderdag 26 maart 2015.

Inzien ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn als volgt in te zien:

Indienen zienswijzen

Tijdens de eerder genoemde termijn van inzage kan iedereen een schriftelijke zienswijze indienen bij:

De gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg

Ontwerpbestemmingsplan ‘Leidsenhage’ / zaaknummer 1180856

Postbus 1005

2260 BA LEIDSCHENDAM

Een zienswijze dient minimaal voorzien te zijn van:

  • uw naam, adres en onderwerp ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Leidsenhage’.

  • een motivatie waarom u het niet eens bent met het ontwerpbestemmingsplan en

  • uw handtekening.

Houdt er rekening mee dat uw zienswijze in beginsel openbaar is. Het is niet mogelijk om een anonieme zienswijze of een zienswijze via internet of e-mail in te dienen.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer P. Heijnen van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoonnummer 14 070.

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact op met de heer P. Heijnen of een van de andere medewerkers van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, vakgroep bestemmingsplannen op telefoonnummer 14 070.

Leidschendam-Voorburg, 11 februari 2015

Naar boven