Besluit van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport van 16 oktober 2015 tot aanwijzing van een metrologische instantie die taken uitvoert in het kader van het Warenwetbesluit hoeveelheden voorverpakkingen.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

Gelet op artikel 7a, eerste lid van de Warenwet;

Besluit:

Artikel 1

NMi Certin B.V. wordt aangewezen als rechtspersoon die tot taak heeft metrologische onderzoeken te verrichten ten behoeve van de uitvoering van het Warenwetbesluit hoeveelheden voorverpakkingen.

Artikel 2

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met toelichting in de Staatscourant worden geplaatst en in afschrift worden gezonden aan NMi Certin B.V.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dat besluit is betrokken binnen 6 weken na de dag, waarop dit besluit in de Staatscourant is geplaatst een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Sport, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20350, 2500 EK Den Haag.

TOELICHTING

Met de Wet van 20 mei 2015 tot wijziging van de Warenwet in verband met het verhogen van het maximum bedrag van de bestuurlijke boete en enkele andere wijzigingen waaronder regels inzake het aanprijzen van het aanbrengen van een tatoeage of piercing en wijziging van de Warenwet BES in verband met het eenduidig regelen van de bevoegdheden van de toezichthouders en de eilandbesturen (Stb. 2015, 327) is in artikel 7a van de Warenwet de bevoegdheid toegekend aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om een metrologische instantie aan te wijzen, die taken uitvoert in het kader van voorgeschreven keurings- of beoordelingsprocedures, zoals in het Warenwetbesluit hoeveelheden voorverpakkingen. Door middel van dit besluit wordt voor het Warenwetbesluit hoeveelheden voorverpakkingen NMi Certin B.V. aangewezen. NMi Certin B.V. verricht deze werkzaamheden tot nu toe op basis van een aanwijzingsbesluit van de Minister van Economische Zaken. Deze aanwijzing door de Minister van Economische Zaken wordt ingetrokken.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers

Naar boven