Kennisgeving voorbereiding bestemmingsplan Oosterbeek-Zuid 2016
Logo Renkum
Het college van burgemeester en wethouders maakt op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het zuiden van Oosterbeek, te weten het bestemmingsplan ‘Oosterbeek-Zuid 2016’. Dit bestemmingsplan betreft de herziening en de actualisatie van de ter plaatse geldende bestemmingsplannen voor het gebied van Oosterbeek-zuid; dat wil zeggen het gebied ten zuiden van de Utrechtseweg . Het bestemmingsplan ‘Oosterbeek-Zuid 2016’ is in hoofdzaak een zogenaamd beheergericht plan. Dat wil zeggen dat het is gericht op het behouden, beheren en actualiseren van de bestaande ruimtelijke en planologische situatie. Het bestemmingsplan neemt in hoofdzaak de bestaande bouw- en gebruiksrechten over van het nu nog geldende bestemmingsplannen, zoals ‘Oosterbeek-Zuid 2006’, ‘Oosterbeek veegbestemmingsplan 2012’ en ‘Buitengebied, (correctieve) herziening 2008’ en het recent vastgestelde ‘Oosterbeek-Centrum 2015’. De bestaande bestemmingen en bouw- en gebruiksrechten worden wel vertaald naar en aangepast aan de huidige gemeentelijke standaarden en inzichten en de huidige wetgeving. Eventuele geconstateerde omissies in die bestemmingsplannen worden hersteld.
 
Het plangebied wordt globaal begrensd door de Utrechtseweg in het noorden (de Utrechtseweg ligt net niet in het plangebied), de gemeentegrens met Arnhem (De Hes-west en de Slijpbeek) in het oosten, de gemeentegrens met Arnhem in het zuidoosten. Vanaf de Slijpbeekweg in het zuidoosten wordt het plangebied in het zuiden (richting het westen) begrensd door de woningen en gebouwen met percelen aan de Klingelbeekseweg en Benedendorpsweg. De grens van het plangebied ligt hier tussen de genoemde percelen en de agrarische percelen ten zuiden hiervan. Vanaf het zuidoosten richting het westen liggen in ieder geval de volgende percelen binnen het plangebied: Klingelbeekseweg 26a-68, de Benedendorpsweg 4-48-72-118-134-(oude kerk)-168-210, Het hele Kerkepad tot aan de Veerweg (inclusief percelen 4-6) en de Veerweg 2 en 5 in het zuidwesten. In het westen wordt het plangebied begrensd door Veerweg 5, de Van Borsselenweg tot aan en inclusief het agrarisch bedrijf en percelen aan de Van Borsselenweg 39 en het terrein (volledige eigendom) van Jan Pieter Heije aan de Utrechtseweg 316 in het noordwesten.
 
Op dit moment liggen er geen stukken ter inzage en kunt u ook geen zienswijze indienen over van het voornemen het bestemmingsplan te gaan wijzigen. Zodra het ontwerpbestemmingsplan ter inzage is gelegd kunt u stukken inzien. De verwachting is dat het bestemmingsplan medio december 2015 – januari 2016 in ontwerp ter inzage wordt gelegd.
Naar boven