Logo Hardenberg
Ontwerpbestemmingsplan met milieueffectrapportage en ontwerpbeschikking Omgevingsvergunning Elfde Wijk 7c te Dedemsvaart, Hardenberg

Vanaf woensdag 11 februari 2015 ligt het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, Elfde Wijk 7c Dedemsvaart, met de opgestelde milieueffectrapportage (Plan-MER) en de ontwerpbeschikking omgevingsvergunning gedurende 6 weken ter inzage. De laatste dag van de termijn is dinsdag 24 maart 2015.

Het bestemmingsplan, milieueffectrapportage en de omgevingsvergunning hebben betrekking op het perceel Elfde Wijk 7c te Dedemsvaart en maakt de nieuwvestiging van een melkveebedrijf op dit perceel mogelijk. Dit bedrijf wordt verplaats van de Spijkerweg 1 en 2 te Stegeren.

Coördinatieregeling

De gemeenteraad heeft op 4 maart 2014 besloten de gemeentelijke coördinatieregeling toe te passen voor de vestiging van het melkveebedrijf aan de Elfde Wijk 7c Dedemsvaart. Deze regeling maakt het mogelijk om de procedure voor de omgevingsvergunning en het bestemmingsplan te combineren. Dit betekent, dat de voorbereiding, bekendmaking en vaststelling van de besluiten worden gebundeld. Tegen de vaststelling van de besluiten (het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning) kan te zijner tijd, na het doorlopen van de zienswijzenprocedure, in één keer beroep worden ingesteld bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Bestemmingsplan en Milieueffectrapportage

In het MER worden de milieueffecten, onder andere op het gebied van geur, geluid, volksgezondheid, verkeer en vervoer, luchtkwaliteit, externe veiligheid en flora en fauna, van de voorgenomen activiteit onderzocht en vergeleken. Het MER dient samen met het eerste besluit dat in (onderdelen van) de betreffende activiteit voorziet ter inzage te worden gelegd. Het bestemmingsplan is het besluit waaraan de milieueffectrapportage procedureel gekoppeld is.

Het ontwerpbestemmingsplan wordt met de milieueffectrapportage met ingang van woensdag 11 februari 2015 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen op de volgende manieren over het bestemmingsplan of de milieueffectrapportage met een zienswijze reageren:

  • via e-mail (bij voorkeur): ga naar http://www.hardenberg.nl/zienswijze-indienen en gebruik het digitale reactieformulier of

  • schriftelijk: via de post en richt uw reactie aan: Raad van de gemeente Hardenberg, Postbus 500, 7770 BA Hardenberg”, onder vermelding van “zienswijze bestemmingsplan/MER Elfde Wijk 7c Dedemsvaart”

  • mondeling: maak een afspraak bij de Publieksdienst, telefoon 14 0523.

Het niet of niet tijdig indienen van een zienswijze heeft gevolgen voor de ontvankelijkheid van het beroep bij de bestuursrechter.

Omgevingsvergunning

De ontwerpbeschikking wordt met ingang van woensdag 11 februari 2015 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen op de volgende manieren over de Omgevingsvergunning met een zienswijze reageren:

  • via e-mail (bij voorkeur): ga naar http://www.hardenberg.nl/zienswijze-indienen en gebruik het digitale reactieformulier of

  • schriftelijk: via de post en richt uw reactie aan: Het college van burgemeester en Wethouders van de gemeente Hardenberg, Postbus 500, 7770 BA Hardenberg”, onder vermelding van “zienswijze omgevingsvergunning Elfde Wijk 7c Dedemsvaart”

  • mondeling: maak een afspraak bij de Publieksdienst, telefoon 14 0523.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en men belanghebbende is.

Naar boven