Voorbereidingsbesluit bedrijventerrein De Hurk-Croy
Logo Eindhoven
In de vergadering van 13 oktober 2015 heeft de gemeenteraad een voorbereidingsbesluit genomen voor de bedrijventerreinen De Hurk en Croy (met uitzondering van de locatie Skaeve Huse op Croy). Het gebied is aangegeven op tekening nr. VBB80271-0301. Het voorbereidingsbesluit houdt in dat de gemeenteraad verklaart dat voor deze bedrijventerreinen een bestemmingsplan wordt voorbereid en is genomen met het oog op het voorkomen van mogelijke ongewenste ruimtelijke ontwikkelingen.
Inzage
Het voorbereidingsbesluit ligt met ingang van 22 oktober 2015 ter inzage. U kunt de stukken inzien bij het Inwonersplein (Stadskantoor), Stadhuisplein 10, Eindhoven. De openingstijden van het Inwonersplein zijn:
Zonder afspraak:
maandag t/m vrijdag van 09.00-13.00 uur
Met afspraak:
maandag t/m vrijdag van 13.00-16.30 uur en
maandag- en vrijdagavond tot 19.00 uur
Het maken van een afspraak is mogelijk via het digitaal loket op www.eindhoven.nl of telefonisch via telefoonnummer 14040 (iedere werkdag tussen 8.30 en 17.00 uur).
Daarnaast kunt u het voorbereidingsbesluit bekijken via:
- de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.
De directe link is: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/webroo/?planidn=NL.IMRO.0772.VBB80271-0301
De bronbestanden kunt u vinden via:
Inwerkingtreding
Het voorbereidingsbesluit treedt in werking met ingang van de dag volgend op de dag van bekendmaking. Dit besluit vervalt als niet binnen één jaar na die datum het (thans in voorbereiding zijnde) bestemmingsplan in ontwerp ter inzage is gelegd. Een voorbereidingsbesluit heeft gevolgen voor in te dienen aanvragen om een omgevingsvergunning in dit gebied. De beslissing op zo’n aanvraag moet dan worden aangehouden. In bepaalde situaties is het toch mogelijk om een beslissing te nemen.
Verbod tot het wijzigen van het gebruik van gronden en opstallen 
Tijdens de geldingsduur van het voorbereidingsbesluit is het verboden binnen het gebied van het voorbereidingsbesluit het bestaande gebruik van gronden en opstallen te wijzigen. Burgemeester en wethouders van Eindhoven kunnen onder voorwaarden van dit verbod afwijken en daarvoor toch een omgevingsvergunning verlenen.
Op basis van de huidige regelgeving kan geen bezwaar of beroep worden ingediend tegen een voorbereidingsbesluit.
 
Eindhoven 21 oktober 2015

Naar boven