Logo Almelo
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Bornsestraat 271–275’, Almelo

In de vergadering van 28 januari 2015 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan “Bornsestraat 271-275” gewijzigd vastgesteld. Dit bestemmingsplan biedt de mogelijkheid om 11 (huur)appartementen met aan de achterzijde garage/opslag ruimtes en 22 eigen parkeerplaatsen te realiseren op het perceel Bornsestraat 271-275.

De gemeenteraad heeft besloten de verbeelding van het plan ten opzichte van het ontwerp te wijzigen zodanig dat het bouwvlak en de bouwaanduiding “onderdoorgang” aan de achterzijde verkleind is.

Het bestemmingsplan (NL.IMRO.0141.00017-BP31), het raadsbesluit en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 11 februari 2015 tot en met 24 maart 2015 ter inzage:

  • bij de publieksbalie van de sector Klant Contact Centrum (centrale hal op de begane grond aan het Stadhuisplein 1 te Almelo);

  • via de website van de gemeente Almelo op www.almelo.nl;

  • via www.ruimtelijkeplannen.nl

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerp bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen binnen bovengenoemde termijn van ter inzage legging beroep instellen. Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan kunnen belanghebbenden binnen deze termijn beroep instellen.

Een beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

Een beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan tegelijkertijd ook de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken, een voorlopige voorziening te treffen. De voorzitter kan dit doen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Een dergelijk verzoek dient te worden gestuurd naar Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een verzoek om voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepsschrift.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven