Vastgesteld bestemmingsplan Kleine open plekken Houten-Zuid en vastgesteld besluit hogere waarden wegverkeerslawaai, gemeente Houten
Logo Houten
Burgemeester en wethouders van Houten maken, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Houten in de vergadering van 6 oktober 2015 het bestemmingsplan Kleine open plekken Houten-Zuid ongewijzigd heeft vastgesteld.
Het plan
Het plan omvat twee terreinen die beiden onderdeel uitmaken van de Vinex-uitbreidingen. Het perceel aan de Kademuur ligt ten westen van de basisschool De Stek, op de hoek van de Kademuur en de Granietsteen, op deze plek is één woning voorzien. Het andere terrein (Bastion Hofstad) ligt in de woonwijk Hofstad IV, aan het Blauwgras. Aan de zuidzijde loopt een fietsroute, het Westrumspad. Op deze locatie zijn 3 woningen voorzien.
Besluit tot vaststelling van hogere waarden dan de voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerslawaai
Samen met het vastgestelde bestemmingsplan wordt het definitieve besluit tot vaststelling van hogere waarden dan de voorkeursgrenswaarde voor wegverkeerslawaai op grond van de Wet geluidhinder ter inzage gelegd. Op grond van artikel 110a, eerste lid van de Wet geluidhinder zijn burgemeester en wethouders hiervoor bevoegd. Een dergelijk besluit is noodzakelijk voor de uiteindelijke vaststelling van het bestemmingsplan. Het definitieve besluit is op 5 oktober 2015 genomen.
Waar en wanneer kunt u het bestemmingsplan inzien?
Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken, waaronder het besluit vaststelling hogere waarde wegverkeerslawaai, liggen met ingang van donderdag 15 oktober 2015 gedurende 6 weken ter inzage bij de Gemeente InGang in het gemeentehuis aan het Onderdoor 25 te Houten. Voor openingstijden of het maken van een afspraak verwijzen we u naar de website www.houten.nl.
Het bestemmingsplan is vanaf 15 oktober 2015 bovendien te raadplegen op de website: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0321.0330KOPZUID‐VSBP
Het plan is eveneens raadpleegbaar via de gemeentelijke webviewer RoView: http://0321.roview.net/
Een handleiding voor deze viewer vindt u aan de linkerzijde van de betreffende webpagina.
Daarnaast wordt het plan in pdf-formaat beschikbaar gesteld via de gemeentelijke website
De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ruimtelijke-plannen.houten.nl onder het Idn: NL.IMRO.0321.0330KOPZUID‐VSBP
Indiening beroepsschrift
Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, respectievelijk het besluit tot vaststelling van de hogere waarden, kan met ingang van vrijdag 16 oktober 2015 gedurende zes weken schriftelijk beroep ingesteld worden door belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend op één van beide besluiten. Belanghebbenden wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest kunnen tevens beroep instellen tegen de besluiten.
Een beroepsschrift wordt gericht, onder vermelding van ‘beroepschrift Kleine open plekken Houten-Zuid’, respectievelijk ‘beroepschrift vaststelling hogere waarde wegverkeerslawaai Kleine Open plekken Houten-Zuid ‘aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroepschrift kan ook digitaal ingediend worden via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.
Inwerkingtreding besluit
Het vaststellingsbesluit van het bestemmingsplan, respectievelijk het hogere waardenbesluit, treden in werking op vrijdag 27 november 2015 tenzij voor deze datum, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.
Vragen?
Mocht u nog vragen hebben dan kunt via het algemene nummer van de gemeente (030 – 63 92 611) contact opnemen met dhr. E. van Rheenen of dhr. R. de Goede van de afdeling Ruimtelijk Beleid.
Naar boven