Gemeente Heerlen - bestemmingsplan Beitel en omgeving
Logo Heerlen
 
 
Bestemmingsplan Beitel en omgeving
 
Burgemeester en wethouders van Heerlen maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 20 oktober 2015 gedurende een termijn van zes weken, het ontwerp van het bestemmingsplan Beitel en omgeving zoals vervat in de bij dit besluit behorende verbeelding, regels, toelichting en ondergrond met IMRO-idn: NL.IMRO.0917.BP040200W000001-0301 voor een ieder ter inzage ligt.  
 
Het bestemmingsplan Beitel en omgeving is een beheerplan, waarbij de nadruk ligt op het vastleggen van de bestaande situatie.  
 
Het bestemmingsplangebied Beitel en omgeving ligt in de zuidelijke punt van de gemeente Heerlen en bestaat uit het volledige gebied ten zuiden van de Imstenraderweg, met uitzondering van de plangebieden van het recent vastgestelde bestemmingsplan Avantis en het provinciaal inpassingsplan Buitenring Parkstad Limburg. Ook de strook buitengebied parallel aan de A76, tot aan het 'Miljoenenlijntje', valt buiten het plangebied. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Imstenraderweg aan de noordzijde, de Sourethweg en A76 aan de westzijde, de N281 aan de oostzijde en de grensovergang aan de zuidzijde. De plangrens loopt voor een groot deel gelijk aan de gemeentegrens/landsgrens.  
 
Het bestemmingsplan ligt ter inzage in de Publiekshal in het Stadhuis van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 27, op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 14.00 uur en op donderdag van 8.30 tot 20.00 uur.  
 
Voor het inzien van het bestemmingsplan moet u altijd een afspraak maken. U kunt op www.heerlen.nl/online-afspraak bekijken hoe u een afspraak maakt, of u belt met 14 045 voor het maken van een afspraak.  
 
Het ontwerp van het bestemmingsplan (inclusief de bronbestanden) kan tevens, gedurende de periode van terinzagelegging, digitaal worden ingezien via de gemeentelijke website, via de pagina www.ruimtelijkeplannen.heerlen.nl.
 
Het bestemmingsplan is tevens in te zien via het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.  
 
Een ieder kan gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken schriftelijk dan wel mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerp van het bestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Heerlen. Het is niet mogelijk om digitaal een zienswijze in te dienen.  
 
Schriftelijke zienswijzen dienen gericht te worden aan de raad van de gemeente Heerlen, ter attentie van de afdeling REO, Postbus 1, 6400 AA te Heerlen.  
 
Voor verdere vragen over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heer Mark Linders van de afdeling REO (tel.nr. 14045).  
 
Heerlen, 14 oktober 2015  
 
 
Naar boven