Bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld
Logo Ede
‘Ederveen, Hoofdweg 10/12 en Scheivoor 1
Op 8 oktober 2015 heeft de gemeenteraad van Ede het bestemmingsplan ‘Ederveen, Hoofdweg 10/12 en Scheivoor 1gewijzigdvastgesteld. Dit vastgestelde bestemmingsplan heeft nummer NL.IMRO.0228.BP2015AGBG0001-0301
Inzage
U kunt het plan en de daarbij behorende stukken van donderdag 22 oktober tot en met woensdag 2 december 2015 inzien bij balie Bouwen, Wonen en Milieu in Raadhuis Publiekszaken, Raadhuisplein 3 in Ede. Voor openingstijden zie www.ede.nl/openingstijden. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar het nummer (0318) 680 336.
Online kunt u terecht op www.ede.nl/bekendmakingen. Hier vindt u deze bekendmaking terug en een directe link naar het plan. Daarnaast kunt u het plan inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.
Gebied en gevolg
Het plan betreft enerzijds een functiewijziging van de bedrijfsbestemming naar wonen op het perceel Hoofdweg 10/12 te Ederveen. De bedrijfsbebouwing wordt gesloopt en in de plaats daarvan wordt een woning toegevoegd.
Voor het perceel Scheivoor 1 te Ederveen wordt binnen het plan het functieveranderingsbeleid toegepast door het verwijderen van de agrarische nevenactiviteit en sloop van de voormalige agrarische bebouwing. In de plaats daarvan wordt één woongebouw met twee wooneenheden toegevoegd, dit met behoud van de bestaande voormalige bedrijfwoning.
Bij de vaststelling zijn wijzigingen aangebracht op het plan zoals dat in ontwerp ter inzage heeft gelegen.
Wijzigingen op de planregels
  • Aan de bestemming ‘Agrarisch’ is sublid ‘3.2.1. Gebouwen’ toegevoegd om het bouwen van gebouwen uit te sluiten.
  • Aan de bestemming Wonen-I is sublid ‘6.2.2. Aan-en uitbouwen en bijgebouwen’ toegevoegd.
  • De landschappelijke inpassing is als voorwaardelijke verplichting opgenomen (Artikel 10).
  • Algemene gebruiks- en aanduidingsregels zijn toegevoegd.
Wijzigingen op de verbeelding
  • Bouwvlakken en het maximum volume voor een woongebouw zijn opgenomen aan Scheivoor.
  • Aan- en uitbouwen en bijgebouwen zijn in m2 opgenomen aan Hoofdweg 10/12.
  • Overige zones- voorwaardelijke verplichting 1 en 2 zijn opgenomen.
Bijlage bij planregels
•De landschappelijke inpassingsplannen voor beide locaties zijn in de bijlage opgenomen, als onderdeel van de voorwaardelijke verplichting.
Wijzigingen op de toelichting
  • Hoofdstuk 2.3 ‘Beschrijving van de ontwikkeling functieveranderingen’ is herschreven.
  • Hoofdstuk 2.4 ‘Landschappelijke inpassing’ is herschreven, en de situatietekeningen voor de Scheivoor 1 (huidig en toekomstig) zijn toegevoegd.
  • In hoofdstuk 4 is vermeld dat de milieuvergunning van Scheivoor 1 en 1a is ingetrokken.
  • In hoofdstuk 4 zijn de resultaten van het nader ecologisch onderzoek ecologie opgenomen.
  • In hoofdstuk 6 zijn de juiste inhoudsmaten van de woningen (660m3), het woongebouw (880m3) en de bijgebouwen (75 m2/100m2) opgenomen.
Voor de exacte wijzigingen verwijzen wij u naar het vastgestelde bestemmingsplan en de Nota van Wijzigingen.
Beroep
Bent u belanghebbende? Dan kunt u tijdens de inzageperiode schriftelijk beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit kan alleen wanneer u op tijd een zienswijze op het ontwerpplan heeft ingediend, of aan kunt tonen dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest, of wanneer u bezwaar heeft tegen de wijziging van het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerpplan.
Daarnaast kunt u gedurende deze periode een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat treedt het vastgestelde plan in werking direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Zowel het beroepsschrift als het verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar: Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
Ede, 21 oktober 2015
Naar boven