Verkeersbesluit voor afsluiten Molbergsteeg en Molbergsweg voor gemotoriseerd verkeer
Logo Deventer
Kenmerk: ROB/1637770
Onderwerp
Verkeersbesluit voor het afsluiten van de Molbergsteeg en de Molbergsweg voor gemotoriseerd verkeer
 
BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEVENTER
Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet en het door B&W genomen delegatie- en mandaatbesluit van 11 mei 2010, nummer 34.6339, zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.
OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT
Vereiste van besluit
Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.
Op grond van artikel 15, tweede lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor maatregelen op of aan de weg tot wijziging van de inrichting van de weg of tot het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken.
Gelet op de bekendmaking d.d. 21 oktober 2015 van de ter inzage legging van het besluit en de mogelijkheid voor belanghebbenden om bezwaar in te dienen;
Motivering
  • -
    Het Bedrijvenpark A1 ligt ten zuiden van de Rijksweg A1, zuidelijk van het industrieterrein Kloosterlanden van Deventer, bij de afslag Deventer-Oost.
  • -
    Het bedrijventerrein A1 wordt voor gemotoriseerd verkeer ontsloten vanaf de N348 en de afslag Deventer- Oost van de A1 via de Lindemansweg (onder het spoor door).
  • -
    Om te voorkomen dat er sluipverkeer ontstaat vanaf het Bedrijventerrein Kloosterlanden naar de snelweg A1, of andersom, wordt de Molbergsweg en de Molbergssteeg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer (zie tekening).
  • -
    Het verkeersbesluit treedt in werking na het doortrekken van de Birnieweg in westelijke richting in verband met de bereikbaarheid landbouwpercelen).
Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district IJsselland, daartoe gemandateerd door de Korpschef. Hij bracht hierover een positief advies uit.
BESLUITEN
Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders om:
1.Het afsluiten van de Molbergsteeg en de Molbergsweg voor gemotoriseerd verkeer met verzinkbare paal en bord C12 volgens de tekening in de bijlage.
MEDEDELINGEN
Inzage
Het besluit ligt 6 weken, na publicatie, ter inzage bij het Gemeentelijk Informatiecentrum in de Openbare Bibliotheek, Brink 70 en bij Publiekszaken, Leeuwenbrug 81.
Bezwaar
Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende tegen het besluit een bezwaarschrift indienen. Dit moet dan gebeuren binnen zes weken na de dag van publicatie. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 5000, 7400 GC Deventer.
Deventer, 20 oktober 2015
namens burgemeester en wethouders van Deventer,
J.T. Lobeek
programmamanager team Ontwikkeling, Realisatie en Beheer
Naar boven