Logo Brunssum
Omgevingsvergunning Brede School Kerkeveld, Brunssum

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op 11 februari 2015 een omgevingsvergunning is verleend voor het oprichten van Brede School Kerkeveld op de locatie gelegen tussen de Prins Bernhardstraat, Johan Frisostraat en Prinses Beatrixstraat.

De ontwerpomgevingsvergunning (inclusief ruimtelijke onderbouwing en daarbij behorende bijlagen) is vanaf 2 oktober 2014 t/m 12 november 2014 voor eenieder ter inzage gelegd (uitgebreide omgevingsvergunningprocedure: ontwerpfase).

Gedurende de terinzagetermijn zijn zienswijzen ingediend. Deze zienswijzen hebben geleid tot een kleine aanpassing van de aanvraag. Aan de noordzijde van het plangebied wordt de beoogde muur opgehoogd van 2,60 meter naar 3,00 meter.

De verleende omgevingsvergunning (inclusief de aangepaste ruimtelijke onderbouwing en de daarbij behorende bijlagen) ligt met ingang van 12 februari 2015 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. De stukken kunnen gedurende deze termijn tijdens de openingstijden worden ingezien bij de balie Bouwen en Wonen van de Gemeentewinkel, op de begane grond van het Bestuurscentrum (Lindeplein 1).

Tevens kan de aanvraag in pdf-vorm worden geraadpleegd op de gemeentelijke website via

http://www.brunssum.nl/Stad_en_Leefomgeving/Ruimtelijke_ordening/Bestemmingsplannen

of digitaal via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl onder NL.IMRO.0899.OvBSKerkeveld-VA01.

Indienen beroepschrift bij de Rechtbank

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na de datum van verzending/bekendmaking van de verleende omgevingsvergunning (vanaf 12 februari 2015 t/m 26 maart 2015) hiertegen een beroepschrift indienen bij de rechtbank Limburg, sector Bestuursrecht (Postbus 950, 6040 AZ Roermond).

U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Er kan echter géén beroep worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen gedurende de ontwerpfase naar voren heeft gebracht.

Het beroepschrift dient ondertekend te zijn en tenminste te bevatten:

  • a. naam en adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld;

  • d. de gronden van het beroep.

Tevens kan op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg worden verzocht een voorlopige voorziening (waaronder schorsing) te treffen, indien onverwijlde spoed dat, gelet op de betrokken belangen, vereist.

Hoe u precies beroep kunt instellen tegen deze beslissing kunt u lezen in de folder "Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid", die u kunt aanvragen bij de afdeling Algemene en Juridische Zaken, tel. 045-5278539.

Brunssum, 11 februari 2015

Het college van burgemeester en wethouders van Brunssum.

Naar boven