Ontwerpbesluiten Dijkdeuvels en Nieuwe Damwanden, Ruimte voor de Rivier Dijkverbetering Hagestein – Opheusden, Rijkswaterstaat

Voor het project Ruimte voor de Rivier Dijkverbetering Hagestein – Opheusden worden onder andere dijkdeuvels en nieuwe damwanden gerealiseerd. Hiervoor zijn besluiten nodig op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo).

De maatregel dijkverbetering Hagestein-Opheusden maakt onderdeel uit van het landelijke Rijkswaterstaat-programma Ruimte voor de Rivier. Op de voorbereiding en bekendmaking van deze besluiten is de Rijkscoördinatieregeling van toepassing. Dit betekent onder andere dat een ieder gedurende een periode van zes weken zienswijzen naar voren kan brengen over de ontwerpbesluiten.

Toelichting ontwerpbesluiten

Dijkdeuvels en damwanden geven stabiliteit aan de waterkering. De dijkdeuvels bestaan uit stalen buizen (kern) die met een conventionele boortechniek worden aangebracht. Daarna worden de buizen ondergronds voorzien van een omhulsel van cement-bentoniet. De dijkdeuvels en damwanden worden niet zichtbaar ondergronds afgewerkt. Meer details over de dijkdeuvels en de damwanden vindt u in de stukken die ter inzage liggen.

Waar en wanneer kunt u de ontwerpbesluiten inzien?

Van donderdag 22 oktober 2015 tot en met woensdag 2 december 2015 liggen de volgende ontwerpbesluiten ter inzage, samen met de daarop betrekking hebbende stukken en de aanvraag:

  • Ontwerpomgevingsvergunning Dijkdeuvels nabij Lekbandijk 69 Ravenswaaij (B&W gemeente Buren)

  • Ontwerpomgevingsvergunning Damwand nabij Rijnbandijk 157 Maurik (B&W gemeente Buren)

  • Ontwerpomgevingsvergunning Damwand nabij nabij Rijnbandijk 247 Rijswijk (B&W gemeente Buren)

  • Ontwerpomgevingsvergunning Damwand nabij Dorpsstraat 20 Opheusden (B&W gemeente Neder-Betuwe)

  • Ontwerpomgevingsvergunning Dijkdeuvels nabij Lekdijk 43 Everdingen (B&W gemeente Vianen)

  • Ontwerpomgevingsvergunning Dijkdeuvels nabij Lekdijk 51 Everdingen (B&W gemeente Vianen)

U kunt de betreffende documenten tijdens de gebruikelijke openingsuren en/of op afspraak inzien op de volgende locaties:

  • het gemeentehuis van de gemeente Buren, De Wetering 1 te Maurik

  • het gemeentehuis van de gemeente Neder-Betuwe, burgemeester Lodderstraat 20 te Opheusden

  • het gemeentehuis van de gemeente Vianen, Voorstraat 30 te Vianen

Hoe kunt u een zienswijze indienen?

Van donderdag 22 oktober 2015 tot en met woensdag 2 december 2015 kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen over de ontwerpbesluiten.

Schriftelijk:

Stuur uw schriftelijke zienswijze onder vermelding van de naam van het ontwerpbesluit naar:

  • Rijkswaterstaat Ruimte voor de Rivier

    T.a.v. J. Ponsioen

    Postbus 24103

    3502 MC Utrecht

Mondeling:

Indien u mondeling een zienswijze naar voren wil brengen over de ontwerpbesluiten dient u daarvoor een afspraak te maken met de heer J. Ponsioen via telefoonnummer 06-53810184. Van een mondeling naar voren gebrachte zienswijze wordt verslag opgemaakt.

Wat gebeurt er met uw zienswijze?

De bevoegde gezagsinstantie betrekt de ingediende zienswijzen bij het nemen van het definitieve besluit. Iedereen die een zienswijze heeft ingediend wordt geïnformeerd over wat daarmee is gedaan.

Tegen het uiteindelijke besluit kan beroep worden ingediend als men belanghebbende is en als men een zienswijze naar voren heeft gebracht over het betreffende ontwerpbesluit, tenzij redelijkerwijs niet kan worden verweten dat geen zienswijze naar voren is gebracht.

Direct in werking treden omgevingsvergunningen

In de ontwerpbesluiten staat aangegeven dat met toepassing van artikel 6.2 van de Wabo is besloten dat de definitieve omgevingsvergunningen direct na de bekendmaking in werking treden.

Naar boven