Bekendmaking ter inzage legging gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Buitengebied 2009, partiële herziening Buitenman 2”
Logo Reusel-De Mierden
Burgemeester en wethouders van de gemeente Reusel-De Mierden maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 22 september 2015 het bestemmingsplan “Buitengebied 2009, partiële herziening Buitenman 2” gewijzigd heeft vastgesteld.
Inhoud
Het bestemmingsplan voorziet in een nevenfunctie verblijfsrecreatie en horeca met terras op het adres Buitenman 2 te Lage Mierde, zoals gemotiveerd in de ontwerpstructuurvisie “reparatie StructuurvisiePlus 2014 Buitenman 2 te Lage Mierde” en de daarop gebaseerde gebiedsvisie.
Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, planregels en verbeelding.
Gewijzigde vaststelling
De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan betreffen aanpassingen van begrippen en regels aan de Verordening ruimte 2014 en het veranderen van de bestemming Horeca in een aanduiding binnen de bestemming Agrarisch.
Inzage
Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan liggen van 19 oktober tot en met 29 november 2015 ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en op dinsdag tot 19.00 uur. Tegen betaling van leges kunt u kopieën krijgen van de ter inzage liggende stukken.
U kunt het vastgestelde bestemmingsplan ook digitaal raadplegen op:
  • de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;
  • de gemeentelijke website: www.reuseldemierden.nl/bestemmingsplannen.
Het identificatienummer van het vastgestelde bestemmingsplan is NL.IMRO.1667.BPBbman20031-VAST
Beroep en voorlopige voorziening
Beroep
Tijdens de ter inzage termijn kunnen belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in de gelegenheid zijn geweest om tijdig zienswijzen kenbaar te maken beroep instellen.
Tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen kan iedereen beroep instellen.
Spoed
Is het beroepschrift zo spoedeisend dat u de behandeling ervan niet kunt afwachten? Dan kunt u bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een voorlopige voorziening aanvragen. Dat is een voorlopige beslissing om de inwerkingtreding van het bestemmingsplan uit te stellen. U kunt alleen een voorlopige voorziening aanvragen, als u een beroepschrift heeft ingediend.
Waar indienen ?
Het beroepschrift dient u in bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het verzoek om voorlopige voorziening richt u aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In beide gevallen betaalt u hier kosten (griffierecht) voor.
Inwerkingtreding
Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de ter inzage termijn. Als binnen de ter inzage termijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat op het verzoek is beslist.
Vragen
Voor het inwinnen van nadere informatie kunt u contact opnemen met P. Stappaerts. U bereikt hem op via het telefoonnummer (0497) 650 650 of via e-mailadres via p.stappaerts@reuseldemierden.nl
Reusel, 16 oktober 2015
Burgemeester en wethouders van Reusel-De Mierden,
de secretaris (wnd.) de burgemeester,
J.H.J. Sanders H.A.J. Tuerlings.
Naar boven