Kennisgeving vaststelling bestemmingsplan Oosterpark 89, Amsterdam
Logo Amsterdam
Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:
 
De gemeenteraad van Amsterdam heeft bij besluit van 30 september 2015 het bestemmingsplan Oosterpark 89 vastgesteld.
 
Terinzagelegging
Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf 15 oktober 2015 ter inzage. Het bestemmingsplan is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl (met ID-kenmerk: NL.IMRO.0363.M1501BPSTD-VG01). Tevens is het bestemmingsplan in te zien bij de balie Publieksvoorlichting van het stadsdeelkantoor, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Deze is op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag geopend van 8:30 tot 16:00 uur en op donderdag van 13:00 tot 20:00 uur. U dient hiervoor een afspraak te maken via www.oost.amsterdam.nl of telefonisch via 14 020.
 
Bestemmingsplan
Het plangebied van het bestemmingsplan Oosterpark 89 ligt in stadsdeel Oost van de gemeente Amsterdam. Het plangebied omvat het gehele perceel Oosterpark 89. Het doel van het bestemmingsplan is het mogelijk maken van wonen op de locatie, in aanvulling op het bestaande gebruik. Daarnaast wordt de achterrooilijn aangepast aan de bestaande feitelijke situatie.
 
Beroep
Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht, kan met ingang van 16 oktober 2015 gedurende zes weken, beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijze niet in staat is geweest.
Een beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.
 
Inwerkingtreding
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.
 
Voorlopige voorziening
Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.
 
Amsterdam, 14 oktober 2015
burgemeester en wethouders,
 
E.E. van der Laan burgemeester, A.H.P. van Gils secretaris
Naar boven