Vastgesteld bestemmingsplan Middeldijk 86 ter inzage
Logo Barendrecht
Burgemeester en wethouders van Barendrecht maken bekend dat de gemeenteraad op 13 oktober 2015 het bestemmingsplan Middeldijk 86 heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan maakt de bouw van een twee-onder-éénkapwoning mogelijk op het perceel aan de Middeldijk 86.
Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan Middeldijk 86 heeft de gemeenteraad geen wijzigingen aangebracht.
Bestemmingsplan Middeldijk 86 en het besluit hogere waarden Wet geluidhinder inzien
Het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden Wet geluidhinder met de bijbehorende stukken kunt u inzien in de periode vanaf 16 oktober t/m 26 november 2015 bij het gemeentelijke Servicecentrum. Het Servicecentrum is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 – 12.00 uur en op afspraak op dinsdag en donderdag van 12.00 – 17.00 uur en maandag en woensdag van 12:00 – 20:00 uur en vrijdag van 12:00 – 15:00u. Ook is het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden met de bijbehorende stukken digitaal beschikbaar op de site van de gemeente www.barendrecht.nl > actueel > ter inzage > ruimtelijke ordening en op www.ruimtelijkeplannen.nl
Kosten verzekerd
Er wordt geen exploitatieplan vastgesteld, omdat de plankosten middels een anterieure overeenkomst anderszins verzekerd zijn.
Akoestisch onderzoek
Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat voor de woning aan de Middeldijk 86 de voorkeurgrenswaarde uit de Wet geluidhinder overschreden wordt door het wegverkeerslawaai afkomstig van de rijksweg A29. In de ontwerpbesluit fase zijn geen zienswijzen ontvangen tegen de hogere waarde. Inmiddels is het besluit hogere waarden vastgesteld. Tegen dit besluit staat geen beroep open bij de Raad van State.
Beroep indien en
Bent u het niet eens met het besluit van de gemeenteraad? Dan kunt u gedurende hierboven genoemde periode in beroep gaan. U kunt alleen in beroep gaan als u uitsluitend belanghebbende bent en:
  • als u eerder tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, of;
  • als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om eerder een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kon indienen.
U kunt u beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Aan het indienen van een beroepschrift zijn kosten verbonden. Ook wel griffierecht genoemd. Meer informatie hierover kunt u terecht bij de Raad van State.
Bestemmingsplan in werking
Het bestemmingsplan treedt inwerking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet inwerking totdat er een beslissing over dit verzoek is genomen.
Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer D.T. Amesz via telefoonnummer 14 0180.
Naar boven