Omgevingsvergunning met planologische afwijking Brinklaan 138 gemeente Bussum en besluit Hogere grenswaarde Wet geluidhinder
Logo Bussum
Burgemeester en wethouders van Bussum maken op grond van artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij een omgevingsvergunning hebben verleend voor het bouwen van 1 appartementengebouw aan de Geweststrook (bestaande uit 18 woningen), Brinklaan 138 te Bussum (nummers 138 C 1 t/m 33), kenmerk B-HZ_WABO-2015-0019
 
Omgevingsvergunning
Het gaat om een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen en planologisch strijdig gebruik. De ontwerp-omgevingsvergunning heeft, met bijbehorende stukken, ter inzage gelegen van 10 juni t/m 21 juli 2015. Gedurende deze periode zijn er drie zienswijzen naar voren gebracht. Deze zienswijzen hebben niet geleid tot aanpassingen in de beschikking.
 
Besloten is de gevraagde vergunning te verlenen. De verzenddatum van de vergunning is 2 oktober 2015. De vergunning is verleend met toepassing van artikel 2.12 lid 1 onder a onder 3˚ van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Een onderdeel van het besluit is de door de gemeenteraad op 1 oktober 2015 afgegeven Verklaring van geen bedenkingen.
 
Besluit Hogere grenswaarde Wet geluidhinder
Ten gevolge van het geluid van Brinklaan, Gooibergstraat, Prinsenstraat en het spoor is er een hogere geluidsbelasting op de gevel van het appartementengebouw dan de voorkeursgrenswaarde zoals genoemd in de Wet geluidhinder. Burgemeester en wethouders hebben, overeenkomstig artikel 83 en 110a Wet geluidhinder, voor dit appartementengebouw hogere grenswaarden vastgesteld.
 
Publicatie
Het besluit omgevingsvergunning wordt samen met het besluit Hogere grenswaarde Wet geluidhinder gepubliceerd via de Staatscourant, de website van de gemeente Bussum (www.bussum.nl) en BussumsNieuws.
 
Stukken ter inzage
De besluiten met bijbehorende stukken liggen ter inzage vanaf 3 oktober tot en met 13 november 2015 ter inzage.
U kunt de stukken inzien:
  • 1.
    bij de centrale Balie van de gemeente Bussum (Brinklaan 35, 1404 EP Bussum), op werkdagen geopend van 08.30 tot 17.00 uur;
  • 2.
    via de website www.bussum.nl, zoeken onder ‘Plannen en projecten’, ‘Geweststrook’;
Vanaf 15 oktober 2015 zijn de stukken ook in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl onder nummer NL.IMRO.0381.OV2015B0060019-va01.
 
Voor inzage en nadere informatie kunt u tevens contact opnemen met de afdeling Vergunningen en Handhaving via telefoonnummer (035) 69 28 628.
 
Beroep
Tegen het besluit omgevingsvergunning en het besluit Hogere grenswaarde Wet geluidhinder kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag waarop het besluit bekend is gemaakt aan de aanvrager beroep worden ingesteld bij:
  • 1.
    de Rechtbank Midden Nederland, sector bestuursrecht, (postbus 16005, 3500 DA Utrecht) voor het besluit omgevingsvergunning;
  • 2.
    de Raad van State, afdeling Bestuursrechtspraak, (postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage) voor het besluit Hogere grenswaarde Wet geluidhinder.  
 
Beroep is alleen mogelijk voor belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit, of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dat niet hebben gedaan. Aan de beroepsprocedure zijn griffiekosten verbonden.
 
Inwerkingtreding
De beschikking treedt in werking nadat de termijn voor het indienen van een beroepschrift is verstreken. Naast het instellen van beroep is het, in spoedeisende gevallen, mogelijk om een verzoek om voorlopige voorziening aan te vragen bij de voorzieningenrechter van de bij de Rechtbank Midden Nederland, sector bestuursrecht. Wanneer een voorlopige voorziening wordt aangevraagd treedt de beschikking pas in werking nadat hierover door de Voorzieningenrechter een beslissing is genomen. Aan de procedure van een voorlopige voorziening zijn griffiekosten verbonden.
 
Toepassing Crisis en herstelwet
Op deze besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.
Bussum 14 oktober 2015

Gemeente Bussum

Naar boven