Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Delden Zuid 2015"
Logo Hof van Twente
 
Burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 25 augustus 2015 het bestemmingsplan "Delden Zuid 2015" gewijzigd heeft vastgesteld.
 
Het plan voorziet in actualisering van verschillende bestemmingsplannen in Delden. Het betreft het gebied dat is begrensd door de spoorverbinding Zutphen-Hengelo, het golfterrein bij het Aparthotel, het Twentekanaal en bedrijventerrein Schneidersbos. In het plan is de huidige bestemmingsplansystematiek verwerkt. Dat heeft geleid tot enkele aanpassingen. Ook zijn op verschillende plaatsen de laatste ontwikkelingen verwerkt. Zo is bijvoorbeeld een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor het verbreden van het Twentekanaal. Daarnaast wordt het mogelijk gemaakt op verschillende beschikbare woningbouwlocaties een ander woningtype te realiseren.
 
Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn 3 zienswijzen ingediend, die hebben geleid tot aanpassing van het plan. Daarnaast zijn een aantal ambtshalve wijzigingen doorgevoerd.
Het bestemmingsplan is daarom gewijzigd vastgesteld. Alle wijzigingen die zijn doorgevoerd, staan omschreven in de “Zienswijzennotitie ontwerp-bestemmingsplan Delden Zuid 2015”.
 
Het vastgestelde plan ligt met ingang van 15 oktober 2015 gedurende zes weken ter inzage en is in te zien:
 tijdens openingstijden in het gemeentehuis Hof van Twente, de Höfte 7 te Goor;
 op onze website www.hofvantwente.nl/ruimtelijkeplannen;
 via deze rechtstreekse link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1735.Deldenzuid2015-VS10.
De bestanden van het digitale bestemmingsplan zijn te downloaden van: http://ftp.hofvantwente.nl/Reo/plannen/NL.IMRO.1735.Deldenzuid2015-/NL.IMRO.1735.Deldenzuid2015-VS10.
 
Gedurende bovengenoemde inzagetermijn kan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld door belanghebbenden:
 die tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;
 aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;
 die bedenkingen hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het plan ten
opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.
Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling.
Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.
Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
 
14 oktober 2015,
Burgemeester en wethouders van Hof van Twente,
drs. H.A.M. Nauta-van Moorsel MPM, burgemeester,
mr. G.S. Stam, secretaris.
 
Naar boven