Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Esse Zoom Laag’
Logo Zuidplas
Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Esse Zoom Laag’ te Nieuwerkerk aan den IJssel met ingang van donderdag 14 oktober 2015 gedurende zes weken ter inzage ligt. Conform het gestelde in artikel 11, lid 1, Besluit Uitvoering Crisis- en herstelwet geven burgemeester en wethouders er tevens kennis van dat afdeling 2, hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Dit betekent dat er sprake is van een procedurele versnelling, die ertoe leidt dat de afwikkeling van eventuele beroepschriften na de vaststelling van dit bestemmingsplan versneld wordt behandeld. De beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en kunnen na de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.
Ligging
Het plangebied is gelegen aan de zuidwestzijde van de kern Nieuwerkerk aan den IJssel. Aan de oostzijde sluit het plangebied aan op de bestaande wijk Esse Laag, terwijl de westzijde grenst aan een klein gedeelte open polder genaamd ‘Groene Zoom’, gesitueerd tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Capelle aan den IJssel. Aan de noordgrens van het plangebied ligt de Nieuwerkerkse Tocht. Aan de zuidzijde van het plangebied ligt de Ringvaart. Ten zuiden hiervan is het wijkdeel Esse Zoom Hoog gesitueerd.
Inhoud plan
Het primaire doel van het bestemmingsplan ‘Esse Zoom Laag’ is het bieden van een juridisch planologisch kader, waarbinnen de ontwikkeling van het woongebied Esse Zoom Laag kan worden gerealiseerd. Daarnaast wordt de bestaande bebouwing aan de Bermweg conserverend bestemd.
Terinzage legging
Het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende verbeelding en bijlagen liggen met ingang van donderdag 14 oktober 2015 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Zuidplas, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. In deze periode kunt u de stukken digitaal raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (vul bij ID in: NL.IMRO.1892.BpEsseZoomLaag-Ow01). Op de gemeentelijke website kunt u het plan tevens inzien als pdf-bestand (www.zuidplas.nl > Wonen en Leefomgeving > Ruimtelijke plannen > Bestemmingsplannen in voorbereiding > Nieuwerkerk aan den IJssel.
Informatieavond
In de periode van terinzagelegging organiseert de gemeente Zuidplas een inloopavond. Deze inloopavond vindt plaats op donderdag 29 oktober a.s. tussen 19.30 en 21.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. U bent van harte welkom om het ontwerpbestemmingsplan in te zien en er met ons over in gesprek te gaan.
Zienswijze(n)
Gedurende de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Uw zienswijze kunt u sturen aan de raad van de gemeente Zuidplas, Postbus 100, 2910 AC Nieuwerkerk aan den IJssel, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Esse Zoom Laag’. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken via het secretariaat van de afdeling Ruimte, tel. (0180) 639 962.
Naar boven