Regeling van de Minister van Economische Zaken van 2 februari 2015, nr. WJZ/15005648, houdende wijziging van de Regeling verdeling op afroep

De Minister van Economische Zaken,

Gelet op de artikelen 14 en 16 van het Frequentiebesluit 2013;

Besluit:

ARTIKEL I

De Regeling verdeling op afroep wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 21, vierde lid, wordt de vierde en vijfde volzin vervangen door: Op biedrondes in de herstelbiedfase zijn artikel 16, derde lid, tweede volzin, en 19, derde en vierde lid, van overeenkomstige toepassing en is, in afwijking van artikel 20 en 21, artikel 22 van toepassing.

B

In de bijlage wordt ‘artikel 18, tweede lid, onder b’ vervangen door: artikel 18, eerste lid, onder b.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 april 2015.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

's-Gravenhage, 2 februari 2015

De Minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp

TOELICHTING

I Algemeen

1. Inhoud regeling

De onderhavige regeling strekt tot wijziging van de Regeling verdeling op afroep (hierna: regeling) in verband met het aanbrengen van enkele redactionele verbeteringen.

2. Regeldruk

Deze regeling heeft geen gevolgen voor de regeldruk.

3. Inwerkingtreding

In lijn met de uitgangspunten van het systeem voor vaste verandermomenten voor regelgeving treedt deze regeling in werking op 1 april 2015. Met de publicatie van de regeling na 1 februari 2015 wordt echter afgeweken van het systeem voor vaste verandermomenten wat de invoeringstermijn van twee maanden betreft. Afwijking is in dit geval gerechtvaardigd omdat de wijzigingen redactioneel van aard zijn.

II Artikelsgewijs

Artikel I

Onderdeel A

Door de onderhavige wijziging wordt verduidelijkt dat artikel 22 van de regeling, in afwijking van artikel 20 en 21, slechts van toepassing is tijdens de in artikel 21, vierde lid, onder b, van de regeling bedoelde herstelbiedfase. Door de redactie van dit onderdeel in de regeling, kon de indruk ontstaan dat artikel 22 te allen tijde van toepassing zou zijn, in afwijking van artikel 20 en 21. Die onduidelijkheid is thans weggenomen.

Onderdeel B

Met deze aanpassing wordt een onjuiste verwijzing hersteld. De verwijzing betreft de verlenging op grond van artikel 18, eerste lid, onder b, en niet zoals abusievelijk in de regeling was vermeld artikel 18, tweede lid, onder b.

De Minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp

Naar boven