Bestemmingsplan bedrijventerrein Kickersbloem 3, exploitatieplan Kickersbloem 3 en beeldkwaliteitsplan Kickersbloem 3 gewijzigd vastgesteld
Logo Hellevoetsluis
Crisis en herstelwet van toepassing
 
Rectificatie:
Vanwege niet tijdige publicatie van de kennisgeving met bovengenoemde titel op www.officielebekendmakingen.nl volgt hieronder een aangepaste kennisgeving met een nieuwe ingangsdatum van ter inzagelegging.
 
Burgemeester en wethouders van Hellevoetsluis maken op grond van artikelen 3.8, 6.12 en 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 16 september 2015 het bestemmingsplan Bedrijventerrein Kickersbloem 3 én het exploitatieplan Kickersbloem 3 gewijzigd – ten opzichte van de ontwerpplannen- heeft vastgesteld. Verder maken zij bekend dat op 16 september 2015 ook het beeldkwaliteitsplan Kickersbloem 3 door de gemeenteraad gewijzigd – ten opzichte van het ontwerpplan- is vastgesteld. De wijzigingen zijn beschreven in de Staat van Wijzigingen, welke een bijlage is van de Nota Zienswijzen.
 
Plangebied bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan
De noord(oost)grens van het bedrijventerrein Kickersbloem 3 wordt gevormd door de
Watermanseweg. Aan de zuidwestzijde wordt het plangebied begrensd door het bestaande
bedrijventerrein Kickersbloem (grenzend aan de rioolwaterzuivering) en de Ravenseweg.
De Kanaalweg Oostzijde vormt de westelijke grens. In het oosten wordt het
plangebied begrensd door de gemeentegrens met Nissewaard. Verder omvat het plangebied het tracé van de zogenoemde oostelijke randweg (vanaf de Kanaalweg Westzijde naar de rotonde op de Nieuweweg).
 
Plangebied exploitatieplan
De noordgrens van het plangebied van het exploitatieplan wordt globaal gevormd door een deel van de Watermanseweg en een deel van de Braberseweg. Aan de zuidwestzijde wordt het plangebied begrensd door het bestaande bedrijventerrein Kickersbloem (grenzend aan de rioolwaterzuivering) en de Ravenseweg. De Kanaalweg Oostzijde vormt de westelijke grens. In het oosten wordt het
plangebied begrensd door (een gedeelte van) de gemeentegrens met Nissewaard.
 
Beschrijving plannen
Het bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Kickersbloem 3’ biedt een juridisch-planologisch
kader voor de aanleg en ontwikkeling van de eerste fase van het bedrijventerrein Kickersbloem
3. Het plan voorziet in de mogelijkheid tot uitgifte van circa 50-55 ha netto bedrijventerrein met
daarbij behorende infrastructuur (nieuwe brug) en landschappelijke inpassing binnen de planperiode
van 10 jaar.
 
Ten behoeve van de nieuwe brug heeft de provincie bij brief van 17 juni 2014, verzonden 3 juli 2014 kenbaar gemaakt ontheffing onder voorwaarden van de Verordening Ruimte te hebben verleend.
 
Het exploitatieplan Kickersbloem 3 omvat een kader voor kostenverhaal en het kunnen stellen van locatie eisen. Tevens is in het exploitatieplan een tijdvak opgenomen waarbinnen de exploitatie van de gronden zal plaatsvinden. Verder is in het exploitatieplan een fasering van de uitvoering van onder meer werken en maatregelen opgenomen
 
Het beeldkwaliteitsplan vormt het toetsingskader voor de commissie ruimtelijke kwaliteit. Het plan bevat per deelgebied, en overkoepelend voor het hele plan, de criteria en uitgangspunten voor onder andere de gebouwen, hun uiterlijke verschijning en de overgangen van privé naar openbaar.
 
Ter inzage
Met ingang van donderdag 15 oktober 2015 liggen gedurende zes weken het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, het gewijzigd vastgestelde exploitatieplan, het gewijzigd vastgestelde beeldkwaliteitsplan, het ontheffingsbesluit van de provincie, de Nota Zienswijzen (inclusief een overzicht van wijzigingen), het vaststellingsbesluit en het besluit tot vaststelling van het exploitatieplan van de gemeenteraad ter inzage bij de receptie in de centrale hal van het gemeentehuis aan de Oostzandijk 26 te Hellevoetsluis. De ter inzage gelegde stukken kunnen ingezien worden tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, te weten op maandag tot en met woensdag en vrijdag van 8.00 uur -17.00 uur en op donderdag van 8.00 uur -19.30 uur. De genoemde plannen kunnen gedurende de ter inzage termijn ook geraadpleegd worden op de gemeentelijke website www.hellevoetsluis.nl>inwoners>actueel>ter inzage. Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en het gewijzigd vastgestelde exploitatieplan kunnen verder ook ingezien worden via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.
 
Beroep
Bestemmingsplan: tegen het besluit tot (gewijzigde) vaststelling van het bestemmingsplan Bedrijventerrein Kickersbloem 3 kan beroep worden ingesteld tijdens de termijn van terinzagelegging bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:
  • 1.
    belanghebbenden die tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend;
  • 2.
    belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdens de ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze in te dienen;
  • 3.
    belanghebbenden die bezwaar hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht.
De beroepstermijn start de dag na de ingangsdatum van de ter inzagelegging.
 
Exploitatieplan: tegen het besluit tot (gewijzigde) vaststelling van het exploitatieplan Kickersbloem 3 kan beroep worden ingesteld tijdens de termijn van terinzagelegging bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door belanghebbenden.
De beroepstermijn start de dag na de ingangsdatum van de ter inzagelegging.
 
Beeldkwaliteitsplan: tegen het besluit tot (gewijzigde) vaststelling van het beeldkwaliteitsplan Kickersbloem 3 staat geen bezwaar –en geen beroep open.
 
De indiener van een beroepschrift kan – als onverwijlde spoed dat gelet op betrokken belangen vereist – een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zowel aan het instellen van beroep als een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.
 
Het vaststellingbesluit en het besluit tot vaststelling van het exploitatieplan treden in werking op de eerste dag na afloop van de beroepstermijn. Het indienen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking tot op dat verzoek is beslist.
 
Crisis –en herstelwet
Bij besluit van 13 mei 2014 is in de Crisis- en herstelwet het project Kickersbloem 3 opgenomen in bijlage II (categorie Aa, nummer 25). Het plangebied van het bestemmingsplan Bedrijventerrein Kickersbloem 3 en de daarin mogelijk gemaakte ontwikkeling maken daarvan onderdeel uit. Dit heeft tot gevolg dat afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Op grond hiervan dienen alle beroepsgronden in het beroepschrift te worden opgenomen. na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. In het beroepsschrift moet vermeld worden, dat de Crisis –en herstelwet van toepassing is.
 
 
Naar boven