Regeling van de minister van Veiligheid en Justitie van 2 februari 2015, nr. 595516, houdende intrekking van de Vergoedingsregeling gemeenten voor handhaving parkeren en overlast 2010

De Minister van Veiligheid en Justitie,

Gelet op artikel 17, vijfde lid, van de Financiële verhoudingswet;

Besluit:

Artikel 1. Intrekking

De Vergoedingsregeling gemeenten voor handhaving parkeren en overlast 2010 wordt ingetrokken.

Artikel 2. Overgangsbepaling

Bestaande aanspraken van de gemeenten die voor 1 januari 2015 op grond van de regeling genoemd in artikel 1 tot stand zijn gekomen, worden overeenkomstig de regeling genoemd in artikel 1 afgedaan.

Artikel 3. Slotbepaling

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2015.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

’s-Gravenhage, 2 februari 2015

De Minister van Veiligheid en Justitie, I.W. Opstelten

TOELICHTING

Met de vergoedingsregeling voor door buitengewoon opsporingsambtenaren in dienst van gemeenten uitgeschreven processen-verbaal voor fout parkeren en overlast, de pv-vergoeding, is destijds bedoeld de gemeentelijke aanpak van overlast met behulp van de bestuurlijke strafbeschikking te stimuleren. Dit doel is bereikt.

Tijdens de behandeling van de begroting van Veiligheid en Justitie in de Tweede Kamer en Eerste Kamer, eind 2014 respectievelijk begin 2015, is ingestemd met het stopzetten van de pv-vergoeding.

Op grond van een motie die is aangenomen bij de vaststelling van de begrotingsstaten zal onderzoek worden verricht naar de gevolgen van het stopzetten van de pv-vergoeding.

De Minister van Veiligheid en Justitie, I.W. Opstelten

Naar boven