Logo Amsterdam
Vaststelling bestemmingsplan Olympisch Stadion en omgeving, Amsterdam-Zuid

Kennisgeving

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

De gemeenteraad van Amsterdam heeft, bij besluit van 21 januari 2015, het bestemmingsplan Olympisch Stadion e.o. opnieuw vastgesteld, ten behoeve van het gedeeltelijk herzien van enkele regels als gevolg van de uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State van 26 februari 2014 (nr. 201306907/1/Rl).

Bestemmingsplan

De zuidelijke grens van het plangebied wordt gevormd door de Ringweg A10. De oostelijke begrenzing van het plangebied wordt grofweg door de Amstelveenseweg gevormd. Dit vormt de begrenzing van de meest oostelijke uitlopers van het plangebied. Niet op alle plekken reikt het plangebied echter tot aan deze weg. Aan de noordzijde wordt het plangebied begrensd door de Vaartstraat en aan de westzijde door de Schinkel. Het projectgebied waar de herontwikkeling van Havenstraatterrein voorbereid wordt, is uit het bestemmingsplangebied “geknipt”. Hiervoor wordt een eigen bestemmingsplan voorbereid. Hetzelfde geldt voor de herinrichting op de locatie van jachthaven Olympia aan de Schinkel. Het besluit van de gemeenteraad behelst een aanpassing in de planregels, die uitsluitend betrekking heeft op de toegestane vestigingsgroottes van niet-woonfuncties die in het Olympisch Stadion gevestigd kunnen worden.

Terinzagelegging

Het opnieuw vastgestelde bestemmingsplan Olympisch Stadion e.o. en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 5 februari tot en met woensdag 18 maart 2015 ter inzage op de volgende adressen:

  • Het voorlichtingsloket van het stadhuis, Amstel 1, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.centrum.amsterdam.nl;

  • Stadsdeel Zuid: Stadsdeelkantoor van stadsdeel Zuid, President Kennedylaan 923, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk op www.zuid.amsterdam.nl.

Het bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.K1204BPSTD-VG02. Het plan is tevens te downloaden op de website van het stadsdeel. Ga naar www.zuid.amsterdam.nl/bestemmingsplannen naar kopje ‘79 Olympisch Stadion e.o.’ in de rechterkolom.

Beroep

Een ieder die een belang heeft bij het opnieuw vaststellen van het bestemmingsplan Olympisch Stadion e.o. kan gedurende de terinzagelegging beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Amsterdam, 4 februari 2015

burgemeester en wethouders, A.H.P. van Gils Secretaris

E.E. van der Laan burgemeester

Naar boven