Beschikking - Hogere grenswaarde Wet geluidhinder Hoofdstraat ong Kesteren
Logo Neder-Betuwe
Het college van burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe heeft op basis van artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh) een hogere dan de voorkeurswaarde geluid van 48 dB, vastgesteld voor de locatie Hoofdstraat ong te Kesteren. De hogere grenswaarde geluid is vastgesteld om medewerking te kunnen verlenen aan een procedure tot herziening van het bestemmingsplan ten behoeve van de realisering van een woning op het perceel Hoofdstraat ong te Kesteren (kadastraal bekend gemeente Kesteren, sectie E, nr. 1119).
De beschikking tot vaststelling van een hogere grenswaarde van 53dB voor deze woning, is gebaseerd op het formulier verzoek hogere grenswaarde verkeerslawaai (d.d. 29 oktober 2014) en het akoestisch onderzoek (van Kraaij Akoestisch Adviesbureau d.d. 15 november 2013) alsmede de door de Omgevingsdienst Rivierenland opgestelde notitie d.d. 2 juni 2015.
Het vaststellen van hogere waarden betekent niet dat het verkeer meer geluid mag produceren, maar dat voor het specifieke bouwplan een hogere geluidbelasting op de gevel wordt toegestaan.
De beschikking hogere grenswaarde met de bijbehorende stukken ligt van 15 oktober 2015  tot en met 25 november 2015 ter inzage bij het Omgevingsloket van de afdeling Fysieke Pijler in het gemeentehuis, Burgemeester Lodderstraat 20 te Opheusden. U kunt de stukken ook digitaal bekijken op www.nederbetuwe.nl onder Veel bezochte pagina's > Bekendmakingen > 2015 > week 42 > Ruimtelijke Ontwikkeling > Beschikking Hogere grenswaarde Wet geluidhinder
Belanghebbenden, die tijdig hun zienswijze omtrent de ontwerp beschikking hebben kenbaar gemaakt, alsmede belanghebbenden, die kunnen aantonen, dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, kunnen gedurende de termijn van 15 oktober 2015 tot en met 25 november 2015 schriftelijk beroep instellen tegen de beschikking tot vaststelling van de hogere grenswaarde, bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.
De beschikking treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (adres: zie hierboven), treedt de beschikking niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Opheusden, oktober 2015

Burgemeester en wethouders van Neder-Betuwe

Naar boven