Bestemmingsplan Beilervaart 97 te Beilen vastgesteld
Logo Midden-Drenthe
Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, maken burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe bekend, dat de gemeenteraad op 24 september 2015 het bestemmingsplan “Beilervaart 97 te Beilen” inclusief het bijbehorende beeldkwaliteitsplan ongewijzigd heeft vastgesteld. Het plangebied wordt begrensd door het perceel Beilervaart 97 te Beilen kadastraal bekend BEILEN V987 en een deel van het perceel ten noordwesten daarvan kadastraal bekend BEILEN V988. Directe aanleiding voor het bestemmingsplan is het toepassen van de Ruimte voor Ruimte regeling, waarbij de bedrijfsgebouwen van het voormalige intensieve veehouderijbedrijf op Beilervaart 97 te Beilen gesloopt worden en hiervoor een compensatiewoning gebouwd mag worden op het ernaast gelegen perceel. Beide percelen krijgen een woonbestemming. De imro-code van het bestemmingsplan is NL.IMRO.1731.Beilervaart97BE-VST1.
Besluit hogere waarde geluid
Burgemeester en wethouders van Midden-Drenthe maken ook bekend dat zij in dit kader hebben besloten tot het vaststellen van een hogere waarde geluid. Het besluit staat een hogere geluidswaarde als gevolg van wegverkeerslawaai voor een gedeelte van de nieuw te bouwen woning toe.
Ter inzage
Het vastgestelde bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken, het beeldkwaliteitplan en het besluit hogere waarde geluid, liggen met ingang van 15 oktober 2015 gedurende zes weken ter inzage. De stukken zijn in te zien op de gemeentelijke website www.middendrenthe.nl, onder de rubriek ‘bekendmakingen’. De stukken zijn tevens in te zien bij de Gemeentewinkel in het gemeentehuis in Beilen (Raadhuisplein 1).
Beroep
Gedurende de periode van inzage, kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aangezien er tegen het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp besluit hogere waarde geluid geen zienswijzen zijn ingediend, kan uitsluitend een belanghebbende die aan kan tonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen, beroep instellen. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Degene die tijdig beroep instelt, kan daarom tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Een beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; een verzoek om een voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze afdeling, op hetzelfde adres. Bij het verzoek om voorlopige voorziening dient een afschrift van het beroepschrift te worden gevoegd.
Informatie
Voor meer informatie over deze vooraankondiging en voor het maken van een afspraak, kunt u contact opnemen met Michiel de Heer van de afdeling Bouwen en Wonen van de gemeente Midden-Drenthe, telefoonnummer 0593 53 92 96, e-mail gemeente@middendrenthe.nl
Naar boven