Logo Amsterdam
Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Nieuwmarkt, Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder het volgende bekend:

Terinzageligging

Van 10 februari tot en met 23 maart 2015 liggen ter inzage:

  • het ontwerpbestemmingsplan Nieuwmarkt en

  • het bijbehorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden, zoals bedoeld in de

  • Wet geluidhinder

Het ontwerpbestemmingsplan Nieuwmarkt en het bijbehorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden, liggen op papier ter inzage bij de receptie van het stadhuis, Amstel 1.

Bel voor openingstijden 14 020 of kijk onder ‘contact’ op www.centrum.amsterdam.nl

Het ontwerpbestemmingsplan Nieuwmarkt en het bijbehorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden (opgenomen onder de bijlagen bij de toelichting op het bestemmingsplan) zijn digitaal beschikbaar via http://www.ruimtelijkeplannen.nl

Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.A1405BPSTD-OW01

Ontwerpbestemmingsplan Nieuwmarkt

Het ontwerpbestemmingsplan Nieuwmarkt is opgesteld als gevolg van de actualisatieplicht die sinds 1 juli 2008 verankerd ligt in de Wet ruimtelijke ordening. Het ontwerpbestemmingsplan vervangt het eerder opgestelde bestemmingsplan Nieuwmarkt 2004.

Het plangebied Nieuwmarkt wordt aan de noordzijde begrensd door de Prins Hendrikkade, aan de oostzijde door de Oudeschans en de Zwanenburgwal, aan de zuidzijde door de Amstel en aan de westzijde door de Kloveniersburgwal, de Nieuwmarkt en de Geldersekade.

Voor het water en de bruggen in de binnenstad geldt een apart bestemmingsplan Water. In het bestemmingsplan Nieuwmarkt is het water daarom niet opgenomen.

Ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder

De voorkeurswaarden voor geluid zoals aangegeven in de Wet geluidhinder worden langs een aantal wegen in het plangebied overschreden. Omdat geluidreducerende maatregelen onvoldoende doeltreffend dan wel bezwaarlijk zijn, is het noodzakelijk om hogere geluidwaarden vast te stellen.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling hun zienswijze over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden zoals bedoeld in de Wet geluidhinder naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam.

Schriftelijke zienswijzen dienen als volgt te worden geadresseerd:

De Directeur Ruimte en Duurzaamheid

Team Noord/Centrum

t.a.v. mevr. E. Mulder

Postbus 2758

1000 CT Amsterdam

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kunt u op werkdagen contact opnemen met het team Noord/Centrum van Ruimte en Duurzaamheid, gemeente Amsterdam, telefoonnummer (020) 256 4416. Een telefonische afspraak dient uiterlijk één week voor het einde van de terinzageligging te worden gemaakt. Het is niet mogelijk telefonisch uw zienswijze kenbaar te maken.

Amsterdam, 9 februari 2015

Naar boven