Vastgesteld bestemmingsplan'DroomPark Hooge Veluwe'
Logo Arnhem
Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 28 september 2015 heeft vastgesteld
Het bestemmingsplan ' DroomPark Hooge Veluwe'
landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.846-0301.
Inzien
Het bestemmingsplan 'DroomPark Hooge Veluwe' en het besluit tot gewijzigdevaststelling liggen met ingang van 13 oktober 2015 (tot en met 23 november 2015) gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage op het stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38. Het vastgestelde bestemmingsplan is met ingang van 13 oktober 2015 ook op internet in te zien (technische storing voorbehouden).
De interactieve digitale verbeelding van het bestemmingsplan is te raadplegen op het webadres:http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0202.846-0301
De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0202.846-/NL.IMRO.0202.846-0301
Plangebied
DroomPark Hooge Veluwe ligt in het buitengebied Arnhem Noord, nabij de kern Schaarsbergen. Direct tegenover de entree van het recreatiepark ligt aan de overzijde van de Koningsweg (provinciale weg N311) de entree van het Nationale Park De Hoge Veluwe. Aan de zuidzijde ligt autosnelweg A12/A50. Aan de oostzijde ligt op enige afstand de Kemperbergerweg met daarlangs de bebouwing van de kern Schaarsbergen. Ten westen en ten zuiden ligt bos in eigendom van de gemeente Arnhem.
Aanleiding en doel
Het recreatiepark DroomPark Hooge Veluwe heeft plannen om het park op te knappen en daarmee aantrekkelijker te maken voor toeristen. Het huidige park dat vlakbij de entree van het Nationale Park De Hoge Veluwe in het Arnhemse buitengebied ligt is verouderd. Het idee is om meer in te spelen op de huidige wensen van toeristen door onder meer het creëren van luxe recreatiewoningen en groepsaccommodaties. Bij de herinrichting word nadrukkelijk rekening gehouden met de aanwezige flora en fauna en wordt de sfeer van de Veluwe versterkt.
Om de herontwikkeling van het recreatiepark DroomPark Hooge Veluwe mogelijk te maken is een wijziging van het bestemmingsplan nodig.
Gewijzigde vaststelling
Ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan zijn bij de vaststelling de volgende wijzigingen aangebracht:
Ten aanzien van de regels :
Aan artikel 4.2.2 van de bestemmingsplanregels toe te voegen nieuw lid b en c:
  • b.
    het onderling wisselen met typen verblijfsrecreatie-eenheden als beschreven in lid a is slechts mogelijk voor zover het totaal aantal kampeermiddelen kleiner blijft dan 230.
  • c.
    voor de vanwege het onderling wisselen te realiseren aanvullende kampeermiddelen geldt een minimumoppervlakte per eenheid van 50 m2.
Om te nummeren artikel 4.2.2 lid b naar nieuw lid d.
Procedure
De belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende de aangegeven termijn van zes weken na bekendmaking beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voorts kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.
Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Hiervoor dient u wel te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site staan de exacte voorwaarden vermeld.
Ten aanzien van die onderdelen van het bestemmingsplan die bij vaststelling zijn gewijzigd ten opzichte van het ontwerp komt de bevoegdheid beroep in te stellen ook toe aan de belanghebbende die bezwaar heeft tegen deze wijzigingen.
Naar boven