Logo Aa en Hunze
Vastgesteld uitwerkingsplan ‘Eext Noordoost 2013’, Aa en Hunze

Burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze hebben op 27 januari 2015 het uitwerkingsplan “Eext Noordoost 2013” ongewijzigd vastgesteld.

Het uitwerkingsplan is vastgesteld met toepassing van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening en het bestemmingsplan “Eext”. In het geldende bestemmingsplan “Eext” is een uitwerkingsplicht opgenomen om in een gebied aan de noordoostzijde van het dorp Eext, ingeklemd tussen de uitbreidingswijk Eext Noordoost en het buitengebied, thans als onbebouwd gebied in gebruik als ‘trapveldje’, een woongebied planologisch mogelijk te maken.

Zakelijke inhoud

Het uitwerkingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor de realisatie van 8 half-vrijstaande woningen (starterswoningen) en 1 vrijstaande woning. De woningen zullen worden ontsloten door een nieuw aan te leggen, doodlopende weg die aansluit op de Vesselkampen. Deze aan te leggen weg heeft inmiddels de straatnaam ‘Veldstukken’ gekregen. Het parkeren is voorzien op eigen erf. Aan het eind van de ontsluitingsweg is daarnaast in vier bezoekersparkeerplaatsen voorzien. Een klein deel van het plangebied, grenzend aan het agrarisch gebied en het bestaande bosgebied, wordt als groene ruimte in gebruik genomen. Door middel van een wandelpad wordt aansluiting gezocht met het aangrenzende bos. Aan de zijde van de Vesselkampen zijn tevens twee kleine groenstroken aanwezig. Het betreft een uitwerking van het bestemmingsplan “Eext”, waarin onderhavig plangebied is bestemd met de bestemming ‘Wonen – Uit te werken’.

Terinzagelegging

Het vastgestelde uitwerkingsplan met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 12 februari 2015 gedurende zes weken ter inzage tijdens openingstijden in het gemeentehuis van Aa en Hunze aan de Spiekersteeg 1 te Gieten. Daarnaast is het uitwerkingsplan en besluit gedurende deze periode ook digitaal te raadplegen op www.aaenhunze.nl (onder ‘Wonen & (ver)bouwen’ / ‘Bestemmingsplannen’ / ‘In procedure’ / ‘Vastgesteld’) en het uitwerkingsplan via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Met ingang van de dag na die waarop het uitwerkingsplan ter inzage is gelegd kan gedurende zes weken beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage) door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend tegen het ontwerpwijzigingsplan;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerp wijzigingsplan bij het college kenbaar te maken;

  • een belanghebbende die bezwaar heeft tegen een wijziging die het college bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als er gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het uitwerkingsplan opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Naar boven