Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan partiële herziening bestemmingsplan Industriehaven 2006 en gewijzigd verleende omgevingsvergunning uitbreiding reststoffenenergiecentrale.
Logo Harlingen
Burgemeester en wethouders van Harlingen maken bekend dat in het kader van een gecoördineerde afhandeling volgens het besluit van de gemeenteraad van 11 februari 2015 met ingang van 13 oktober 2015 gedurende zes weken voor iedereen kosteloos ter inzage ligt bij het Klantencontactcentrum in het gebouw “De Groenlandsvaarder” aan de Voorstraat 35 te Harlingen:
  • het door de gemeenteraad op 30 september 2015 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan partiële herziening bestemmingsplan Industriehaven 2006 (NL.IMRO.0072.partherzienindustr-GV01) en het daarbij behorende vaststellingsbesluit.
  • de ten opzichte van de ontwerp vergunning gewijzigd verleende omgevingsvergunning voor een uitbreiding van de REC met een inpandige turbine/generator met luchtcondensor die naast de inrichting wordt geplaatst. De vergunning gaat over Lange Lijnbaan 14, 8861 NW te Harlingen.
     
Het bestemmingsplan kan ook worden ingezien op de website ruimtelijkeplannen.nl. De omgevingsvergunning ligt tevens ter inzage op het Provinsjehûs, Tweebaksmarkt 52 in Leeuwarden en de FUMO, J.W. de Visserwei 10 te Grou, elke werkdag van 9.00 tot 16.00 uur (graag vooraf contact opnemen, telefoon 0566-750300) en kan tevens worden geraadpleegd op de website fryslan.frl/rec.
Bestemmingsplan partiële herziening Industriehaven 2006
Het bestemmingsplan voorziet in het corrigeren van een aantal ontbrekende zaken in het huidige bestemmingsplan zoals de aanduidingen “niet zeehavengebonden”, “scheepswerf”, “betonfabriek” en “zoutbedrijf” op een aantal bedrijfslocaties. Verder worden een aantal vergunde bouwhoogten van bestaande bedrijven in het plan geregeld en krijgt de camperplaats de juiste aanduiding. Deze partiële herziening richt zich alleen op reeds bestaande bedrijven en functies in de Industriehaven. De partiële herziening bestemmingsplan Industriehaven 2006 is gewijzigd vastgesteld waarbij deze op de volgende punten zijn aangepast:
 
  • In artikel 6 (Bedrijventerrein) is in lid 6.1. sub a2a de tekst “gasaanlandingsstation, in welk geval een gasaanlandingsstation is toegestaan” gewijzigd in “gasbehandelingsstation, in welk geval een inrichting bestemd voor behandeling van aardgas en bij gaswinning vrijkomende vloeistoffen en hulpstoffen, alsmede vervoer, opslag en afvoer van stoffen bij gaswinning en/of gasbehandeling worden toegepast of vrijkomen zijn toegestaan.”;
  • In artikel 6 (Bedrijventerrein) is in lid 6.1 na sub b5 een sub b6 opgenomen welke als volgt luidt: een betonfabriek tot en met categorie 4.2 van bijlage 1, ter plaatse van de aanduiding “betonfabriek”;
  • Op de plankaart is het bedrijfsterrein van Vermilion, Zuidwalweg 2, aangeduid als “gasbehandelingsstation” waarbij de aanduiding “gasaanlandingsstation” is verwijderd;
  • Op de plankaart is het bedrijfsterrein van Spaansen, Lange Lijnbaan 58 en 60, voorzien van de aanduiding “betonfabriek”;
  • Op de plankaart is de juiste locatie van de buisleidingen van Vermillion opgenomen door middel van de dubbelbestemming “Leiding - Gas”;
Omgevingsvergunning.
De gewijzigd verleende omgevingsvergunning voorziet in het uitbreiden van de reststoffenenergiecentrale met een inpandige turbine/generator waarbij naast het gebouw een luchtcondensor wordt geplaatst. De wijziging heeft betrekking voorschrift 2.3.1, dit voorschrift is verduidelijkt ten opzichte van de ontwerpbeschikking. Wij hebben in het voorschrift opgenomen dat de aanvulling van het brandveiligheidsplan inzicht moet geven in de brandveiligheidsvoorschriften uit hoofdstuk 2 en 6 van het Bouwbesluit en een uitleg over de sturingen van de brandveiligheidsinstallatie naar de turbine/generator.
Beroep.
Binnen de periode van ter inzageligging (dus t/m 23 november 2015) kan tegen de beide besluiten beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep kan worden ingediend door een belanghebbende die:
  • tijdig een zienswijze over het ontwerp van het bestemmingsplan of de vergunning naar voren heeft gebracht;
  • aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen;
  • het niet eens is met de wijziging ten opzichte van het ontwerp van het bestemmingsplan of de vergunning.
     
Een beroepschrift dient schriftelijk te worden gestuurd aan de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage.
Gedurende bovengenoemde termijn kan tevens, indien een beroepschrift is ingediend, een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend.
Naar boven