Logo Rotterdam
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Pernis’, Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 27 november 2014 het bestemmingsplan ‘Pernis’ (NL.IMRO.0599.BP1009Pernis-) op enkele onderdelen gewijzigd heeft vastgesteld.

Het besluit volgt op de uitspraak van de Raad van State van 14 november 2012 over het eerdere vaststellingsbesluit van 15 december 2011.

Het plangebied wordt in het noorden begrensd door de Nieuwe Maas. In het oosten wordt het begrensd door de industrieterreinen langs de Eemhaven, de Pastoriestraat en de Striendwaalseweg. De zuidelijke grens is de Vondelingenweg (aan de voet van de waterkering) en de westelijke grens wordt gevormd door de Butaanweg.

Om gevolg te geven aan de uitspraak van de Raad van State heeft de gemeenteraad op 27 november 2014 een nieuw besluit genomen over de wijzigingsbevoegdheid "wro-zonewijzigingsgebied-12" uit de planregels (voor de ontwikkeling 'binnenterrein Pastoriedijk-Ozingastraat'). In deze wijzigingsbevoegdheid is de bouwhoogte gewijzigd van maximaal 9 meter naar 2 bouwlagen met kap, met een maximale hoogte van 11 meter.

Het raadsbesluit en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 13 februari 2015 tot en met 27 maart 2015 ter inzage bij:

  • de stadswinkel Centrum (Stadhuis), ingang zijde Doelwater tegenover het hoofdbureau van politie, kamer 029.

Het raadsbesluit en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunnen tevens worden ingezien via de gemeentelijke website http://www.rotterdam.nl/bestemmingsplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tegen het vaststellingsbesluit kan van zaterdag 14 februari 2015 tot en met 27 maart 2015 beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

Rotterdam, 11 februari 2015

Burgemeester en wethouders voornoemd, namens dezen, P.W. Verhoeven Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

Naar boven