Bestemmingsplan “Marspoortstraat 5-11”, Zutphen
Logo Zutphen
Burgemeester en wethouders van Zutphen maken bekend dat met ingang van 15 oktober 2015 bij het loket voor een ieder gedurende zes weken ter inzage ligt:
Bestemmingsplan Marspoorstraat 5-11 , te Zutphen en anterieure overeenkomst
Het bestemmingsplan ziet op het mogelijk maken van maximaal zes woningen met op de begane grond gemengde functies (zoals kantoor, detailhandel, dienstverlenende bedrijven, praktijk, galerie) in de panden Marspoortstraat 5 -11 te Zutphen.
Plangebied
Het plangebied is gelegen aan de westzijde van de historische binnenstad en is gelegen aan de Marspoortstraat.
Het bestemmingsplan is door gemeenteraad op 5 oktober 2015 ongewijzigd vastgesteld.
Besluit hogere grenswaarden geluid
Uit akoestisch onderzoek bij de ontwikkeling die dit bestemmingsplan mogelijk maakt, blijkt dat de geluidsbelastingen vanwege wegverkeer van de IJsselkade op de gevels van de woningen hoger zijn dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB. De geluidsbelasting bedraagt maximaal 55 dB. Burgemeester en wethouders van Zutphen hebben op basis van artikel 83 lid 2 van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden vastgesteld.
Beroep
Tegen het ontwerp van het plan zijn geen zienswijzen naar voren gebracht. Belanghebbenden hebben de mogelijkheid gedurende de termijn van terinzagelegging beroep in te stellen. Tegen dit besluit kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijzen naar voren heeft gebracht.
Beroep kan tot en met 27 november 2015 worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Als er sprake is van een spoedeisende zaak kunt u, tegelijkertijd, een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
Inwerkingtreding bestemmingsplan en besluit hogere grenswaarden
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarden treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.
Plan inzien
Het bestemmingsplan “Marspoortstraat 5-11” en het besluit hogere grenswaarden kunt u inzien in het stadhuis, bij het Loket. Het bestemmingsplan is tevens te raadplegen via de website van de gemeente Zutphen, www.zutphen.nl, onder “Actueel” en dan kiezen voor “Plannen ter inzage”. Verder is het bestemmingsplan te raadplegen op  www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt hiervoor de volgende link gebruiken:
http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0301.bp0505Marspstraat5-vs01
De bestanden van het bestemmingsplan kunt u ook langs elektronische weg verkrijgen via de link:
http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0301/NL.IMRO.0301.bp0505Marspstraat5-vs01
Anterieure overeenkomst
Conform artikel 6.24 van de Wet ruimtelijke ordening wordt bekend gemaakt dat ten behoeve van deze ontwikkeling er op 28 juli 2015 een anterieure overeenkomst is gesloten met de initiatiefnemer. De zakelijke beschrijving van de overeenkomst ligt bij de stukken ter inzage bij het loket van het gemeentehuis. Tegen de overeenkomst kunnen geen zienswijzen of een bezwaarschrift worden ingediend.
Zutphen, 14 oktober 2015
Burgemeester en wethouders van Zutphen
Naar boven