Openbare bekendmaking
Logo Landerd
Gemeente Landerd - vaststelling bestemmingsplan “De Heische Tip”
Burgemeester en wethouders van Landerd maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Landerd op 1 oktober 2015 het bestemmingsplan ‘De Heische Tip’ heeft vastgesteld.
Plan
Het bestemmingsplan maakt het mogelijk dat recreatieoord De Heische Tip, gevestigd aan de Straatsven 4 in Zeeland, 20 recreatiewoningen kan realiseren op een perceel aan de overkant van de straat, dat op dit moment nog als sportveld in gebruik is. Daarnaast maakt het bestemmingsplan mogelijk dat het perceel ten zuiden van het sportveld dat op dit moment nog een agrarische bestemming heeft, als sportveld in gebruik genomen kan worden.
Per saldo neemt het aantal recreatiewoningen op het recreatieterrein niet toe. Het bestemmingsplan is opgesteld omdat recreatieoord De Heische Tip de wens heeft uitgesproken om op het bestaande terrein meer ruimte te creëren tussen de recreatiewoningen. Binnen de bestaande omvang van het recreatieoord was dit niet mogelijk. De bestemming van het bestaand gedeelte van het recreatieterrein blijft ongewijzigd.
Ter compensatie van deze territoriale uitbreiding van het recreatieoord is een landschappelijk inpassingsplan opgesteld. Op basis van dit inpassingsplan worden de recreatieve standplaatsen en het sportveld zorgvuldig landschappelijk ingepast en wordt een extra positieve bijdrage geleverd aan de ruimtelijke uitstraling van de Straatsven. Zo wordt het bestaande hekwerk rondom het recreatieoord bijvoorbeeld geïntegreerd in de randbeplanting.
Een ontwerp van dit bestemmingsplan heeft met ingang van 15 juni 2015 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Gedurende deze periode zijn geen zienswijzen ontvangen. De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan ongewijzigd vastgesteld.
Inzage
Conform het bepaalde in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht liggen het vastgestelde bestemmingsplan ‘De Heische Tip’ en alle bijbehorende stukken met ingang van maandag 12 oktober 2015gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Het plan kan op afspraak worden ingezien tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis. Voor een toelichting of voor eventuele vragen kan een afspraak worden gemaakt met de heer T. Reijnen (telefoonnummer: 0486-458163).
Daarnaast zijn de genoemde documenten digitaal raadpleegbaar via de landelijke voorziening: www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatienummer IDN: NL.IMRO.1685.bpbgb2014straatsv4-VG01. De bronbestanden zijn digitaal beschikbaar via http://www.gisnet.nl/ruimtelijkeplannen/Landerd/RO-online/2008/ NL.IMRO.1685. bpbgb2014straatsv4-VG01.
Beroep
Gedurende de termijn dat bovengenoemde besluiten ter inzage liggen, kan schriftelijk beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘De Heische Tip’.
Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:
  • -
    degenen die op grond van artikel 3.8 lid 1 onder d van de Wet ruimtelijke ordening tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad;
  • -
    iedere belanghebbende voor zover het beroep betrekking heeft op wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht bij de vaststelling van het bestemmingsplan;
  • -
    belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet tot het indienen van een zienswijze in staat geweest te zijn.
Gedurende bovengenoemde periode kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.
Inwerkingtreding
Het besluit van de gemeenteraad omtrent de vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn.
Indien binnen de beroepstermijn, naast het indienen van een beroep, een verzoek om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt het besluit tot goedkeuring niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.
Naar boven