Gemeente Raalte, Bestemmingsplan Raalte, Drostenkamp, partiële herziening nr. 1, Nieuw-Tijenraan, gemeente Raalte_________________________________________________________________________
Logo Raalte
Bestemmingsplan Raalte, Drostenkamp, partiële herziening nr. 1, Nieuw- Tijenraan , gemeente R aalte
Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte maken bekend dat de raad van de gemeente Raalte bij besluit van 24 september 2015 het ‘Bestemmingsplan Raalte, Drostenkamp, partiële herziening nr. 1, Nieuw-Tijenraan’ gewijzigd heeft vastgesteld.
Het bestemmingsplan heeft betrekking op het mogelijk maken van de bouw van een nieuw sportcomplex aan de andere zijde van Zwolsestraat dan waar het Tijenraan nu staat. Ten behoeve van het geplande sportcomplex is in het bestemmingsplan de huidige bestemming Sport gehandhaafd en is er een bouwvlak toegevoegd. De huidige twee-onder-eenkap woningen (Zwolsestraat 65/67) zullen worden gesloopt. Deze hebben nu de bestemming Maatschappelijk. Deze bestemming wordt omgezet naar de bestemming Sport.
De gemeenteraad heeft bij de vaststelling besloten om mede naar aanleiding van de ingediende zienswijze de toelichting aan te passen. In de toelichting van het vastgestelde plan is in de daarin opgenomen Nota van Zienswijzen beschreven om welke aanpassingen het gaat.
Het bestemmingsplan met vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 15 oktober 2015 tot en met 26 november 2015 ter inzage in de informatiehoek van het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 in Raalte.
Het bestemmingsplan is te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. De link
www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0177.BP20150003-0002 is te vinden op www.raalte.nl.
De bronbestanden zijn beschikbaar op: http://ruimtelijkeplannen.raalte.nl//plannen/NL.IMRO.0177.BP20150003-/NL.IMRO.0177.BP20150003-0002
Vanaf 16 oktober 2015 kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:
  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend;
  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;
  • iedere belanghebbende die het niet eens is met de wijzigingen die de gemeenteraad ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.
Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt in werking. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.
Naar boven